Acasă Actualitate Afganistanul – începutul unei crize planetare majore?

Afganistanul – începutul unei crize planetare majore?

DISTRIBUIȚI

Înțelegând prin „criză” un complex de evenimente naturale sau produse de oameni, cu efect final mortal asupra unui număr foarte mare de ființe. Istoria multi-multi milenară cunoaște numeroase astfel de evenimente.

Molimele ucigătoare, schimbări climatice cu efect ucigaș și, în mod deosebit, războaiele din toate timpurile cu sute de milioane de morți, ca cele din ultimele secole, reprezintă „crize” bine cunoscute care au însângerat viața oamenilor și animalelor.

În ciuda „crizelor” din ultimele sute de ani, Creatorul a dat forță oamenilor care, depășindu-le și-au înmulțit numărul în mod spectaculos (de la un miliard la început de secol XX la aproximativ opt miliarde astăzi).

Printre evenimentele generate de mari crize putem cita încălzirea globală, poluarea distrugătoare și proliferarea armelor de distrugere în masă – în special a celor nucleare. Trăim astăzi un moment în care coexistența unor mari crize pe întreg globul reprezintă o amenințare necunoscută până acum, aceea a unei „supercrize” din care nu se va mai putea ieși.

Consider că recenta invazie pustiitoare a Talibanilor din Afganistan ar putea duce la o astfel de „supercriză”.

Regimurile politice cu specific dictatorial  din China, Rusia, Turcia, Iranul și alte țări mai mici se pregătesc să profite de înfricoșătoarea tendință criminală a Talibanilor pentru a-și spori influența militară, politică și economică. Și astfel apare riscul ca monstruasele moravuri ale Talibanilor să se extindă mai întâi în țările vecine și apoi mai spre vest, în Europa și chiar peste mări și oceane, în America.

Ce ar însemna o planetă „Talibanizată”. E de prisos să o spunem, e ușor de ghicit.

De-a lungul secolelor au existat evenimente care au contribuit la stoparea sau micșorarea crizelor. Cel mai important din toate a fost fără îndoială Creștinismul.

Acum, mai mult poate ca oricând e necesar ca oamenii să înțeleagă forța pacificatoare a învățăturilor Lui Hristos.

Sub semnul Crucii putem și vom învinge criza din Afganistan. Doamne ajută!

2 COMENTARII

  1. Prin libertate si prin modul nostru de convietuire interumana putem progresa in lumea in care traim. Un spirit de toleranta interumana,de convietuire umana, care sa ne faca itelegem menirea noastra in lume si convietuirea noastra intre oameni ne face mai buni ,mai valorosi ,mai utili lumi in care traim. De aceea avem nevoie de o constiinta a lumi in care traim prin libertatile economice ,politice,intrprin- zatoare in care traim sacontribuim la progresul si dezvoltarea lumi in care traim. Este o obligatie a noastra ca individ ,familie sau comunitate pentru care avem o responsabilitate umana cetateneasca si prin aceasta atunci intelegem ca crestinismul este in noi, Crestinismul nu este un moft ci un mod de viata care duce la progres , social , uman,spiritual,igenic,etic,politic ,economic,comercial productiv sau un mediu sanatos. Acestea fac parte din viata nostra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.