Home IT & Comunicatii Microsoft si Comisia Europeana, fata in fata la tribunal

Microsoft si Comisia Europeana, fata in fata la tribunal

DISTRIBUIŢI

Microsoft si Comisia Europeana se vor confrunta la tribunal, motivul fiind un apel initiat de companie impotriva unei decizii din 2004 a CE, in care arata ca drepturile sale de proprietate intelectuala sunt amenintate de masurile impuse de organismul european de reglementare.

Microsoft vrea sa atace decizia Comisiei, conform careia compania ar fi abuzat de pozitia sa dominanta pe piata sistemelor de operare pentru a elimina rivalii care nu au avut la dispozitie suficiente date tehnice pentru a crea software care sa poata rula eficient pe sistemul de operare Windows.

Principala autoritate antitrust europeana i-a impus companiei sa puna la dispozitia competitorilor protocoalele cu ajutorul carora acestia sa poata crea software care sa poata rula eficient pe platforma Windows.

In cadrul unei audieri la cea de-a doua Curte a Uniunii Europene, ce vor incepe la 24 aprilie, Microsoft va argumenta ca firmele concurente au fost dintotdeauna capabile sa creeze software interoperabile si ca cerintele Comisiei Europene ameninta drepturile de proprietate intelectuala ale Microsoft. Principalul argument al Microsoft este ca nu ar trebui sa fie obligata sa renunte la proprietatea sa intelectuala, pentru obtinerea careia a investit bani si efort doar pe considerentul ca aceasta a avut un succes prea mare. -Microsoft se bazeaza pe faptul ca protocoalele sale de comunicatii sunt inovative din punct de vedere tehnologic si sunt acoperite de drepturile de proprietate intelectuala-, se arata in documentatia depusa de companie la tribunal.

Comisia Europeana este insa de parere ca trebuie schimbat modul de comportament al companiilor care domina piata cu un produs si ca nu toate protocoalele Microsoft sunt inovative tehnologic.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.