Acasă Părerea mea Ia de la Ponta!

Ia de la Ponta!

DISTRIBUIȚI

Zilele acestea guvernul ne dă multe. Ne dă taxe și impozite noi, ne dă scumpiri pe bandă rulantă, iar pentru cei mai norocoși ( pensionari, votanți fideli ai PSD, și bugetari) dă și ceva firfirici în plus în buzunar, începând cu 2014. Ce-i drept, Ponta și compania nu mai spun că banii dați pensionarilor și bugetarilor sunt practic anulați de scumpiri și de noile taxe inventate de guvern dar, nu-i nimic, până se vor dezmetici aceștia poate trec alegerile europarlamentare și prezidențiale, iar obiectivul politic este îndeplinit.
 Ieșirea premierului la rampă după finalizarea negocierilor cu FMI a confirmat scenariile sumbre vehiculate în ultima vreme în legătură cu situația finanțelor țării. Fără bani în buzunar și cu un an electoral în față, în care va cere nu o dată ci de două ori voturile românilor, Ponta a vorbit doar despre cum va da guvernul bani pentru pensionari și pentru bugetari, iar apoi l-a trimis pe ministrul de finanțe Daniel Chițoiu să ne spună de unde va lua bani pentru a asigura promisiunile făcute de premier. Iar de luat, se va lua de la toți, inclusiv de la cei pe care guvernul îi amăgește că le vor crește veniturile de la 1 ianuarie 2014.Se va lua prin scumpirea alimentelor, a curentului electric, a gazului, a transportului etc.
De altfel, întrebat dacă, de la 1 ianuarie, un angajat cu un salariu mediu va plăti prin toate formele prevăzute în urma măsurilor anunțate după negocierile cu FMI mai mult pentru funcționarea statului, Chițoiu a răspuns franc: "Normal că va plăti mai mult indirect, am spus, pentru că aceste impozite și taxe se regăsesc parte din ele în costuri, în prețuri”.
Astfel, vrând-nevrând, de anul viitor fiecare dintre noi va scoate din buzunar mai mulți bani pentru a susține statul condus cu atâta profesionalism de cabinetul Ponta. Vom plăti pentru autostrăzile desenate pe hârtie de ?ê?£ova, pentru susținerea unor companii de stat falimentare (Oltchim), pentru a achita salariile așa-zișilor manageri privați puși de guvern în funcție de culoarea carnetului de partid și nu în ultimul rând pentru a asigura resursele necesare pentru ca domnul Liviu Dragnea să mai poată angaja vreo două-trei folcloriste la Ministerul Dezvoltării, că e mare nevoie de ele, după cum ne-am dat  seama din reacția demnitarului PSD. Iar dacă pe domnișoara Ardelean o recomandau ”vocea și talentul” pentru a ocupa funcția de șef al departamentului anticorupție din minister, în cazul lui Dragnea așteptăm cu interes recomandările judecătorilor de la Curtea Supremă. Dacă-i de dat, poate ia și Dragnea…

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.