Acasă Politic Liberalii lui Catarama vor demisia lui Tariceanu

Liberalii lui Catarama vor demisia lui Tariceanu

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 200 de liberali din teritoriu, sub bagheta lui Viorel Catarama, i-au cerut presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, sa renunte la sefia partidului. Reechilibrarea fortelor in Alianta, fuziunea cu PPCD si debarcarea lui Tariceanu din scaunul de premier sunt cateva din scopurile unei noi structuri liberale constituite de cei numiti mai sus, Grupul de Dialog Liberal (GDS).

Ionel Dancu

dancuionel@curentul.ro

In urma cu o saptamana, omul de afaceri liberal Viorel Catarama a cerut conducerii PNL sa convoace un congres extraordinar pentru a reechilibra raportul de forte din Alianta. Ieri, Catarama a spus ca a fost sunat de mai multi membri PNL din teritoriu, care doresc inlocuirea lui Tariceanu de la conducerea partidului. Acestia, la indemnul liberalului, au hotarat infiintarea GDL si au convenit sa faca lobby la nivelul organizatiilor din care fac parte pentru inlocuirea actualei conduceri liberale.

Catarama a indicat ca, desi PNL nu mai este -promotorul- Aliantei, liderii liberali -se complac in aceasta situatie, abandoneaza problemele partidului in favoarea celor administrative si personale- si a propus revitalizarea PNL prin fuziunea cu PPCD si constituirea Partidului Liberal Popular. O alta alianta pe care Catarama a propus-o se refera la fuzionarea, dupa alegerile prezidentiale din 2009, cu democratii si constituirea Partidului Liberal Democrat Popular.

In opinia liberalului, una dintre actiunile congresului extraordinar ar trebui sa fie o solicitare catre presedintele Traian Basescu privind o remaniere guvernamentala, in urma careia seful statului sa nominalizeze un membru democrat pentru fotoliul executivului. Alaturi de GDL, Catarama l-a avertizat pe Tariceanu ca de la eticheta de formatiune politica a cercurilor de interese, pe care PNL a primit-o in urma solidarizarii premierului cu omul de afaceri Dinu Patriciu, pana la eticheta de coruptie -nu mai este decat un pas-. Catarama a adaugat ca, in cazul in care Tariceanu va demisiona din postul de lider al PNL, -mi-e greu sa cred ca va rezista in functia de premier-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.