DISTRIBUIȚI
din assmb

Cea mai mare neplăcere a mediocrilor din instituțiile publice este prevederea legală privind organizarea de concursuri.
Acesta este și cazul directorului general interimar al ASSMB, Vasile Apostol, 36 de ani, care și-a aciuat prin detașare în instituție toate neamurile disponibile de pe la el din Dâmbovița.
Cu CV-ul „la secret”, Apostol semna până mai ieri documentele oficiale cu JR Vasile Apostol, neștiind că JR este abrevierea pentru JUNIOR și nu pentru jurist.
JR-ul a lucrat înainte de a-l impune Daniel Chițoiu la ASSMB pe locurile ALDE, la Direcția de Asistență Socială (DGASPC) Dîmbovița ca director adjunct, de unde a plecat cu cântec. (melodia o vom dezvălui într-un articol viitor).
În 2017, JR-ul a încercat să se angajeze la Ministerul Agriculturii, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale dar a fost respins la proba scrisă susținută pe 01.08.2017, cu 44 de puncte din 100, pentru concursul de Director General Adjunct gradul II la Centrul pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 3 Sud Muntenia.
Ca orice parvenit, fără frică și fără rușine, ajuns boier la București, Apostol a început o serie de manevre pentru a-și definitiva apropiații în sistemul bugetar. Detalii în articolul Cum și-a adus Apostol în ASSMB tot neamul din Dâmbovița: soacra, cumnata, verișorii și nepoții.
Tot Apostol a pus în funtea Medicinei Școlare din București o fostă secretară de grădiniță de tip Montessori fără studiile medicale care erau obligatorii.

Ce vrăji mai face Apostol pentru Ivanovici?

Tuturor incompetenților le-a dat Apostol câte-un oscior de ros dar de departe, preferata lui și persoana pentru care a și comis infracțiuni este Anca-Nicoleta Stănilă Ivanovici (foto dreapta), soția vicepreședintelui PSD Târgoviște, adusă prin detașare de Vasile Apostol de la Primăria Corbii Mari (unde a fost angajată chiar în ziua detașării) la ASSMB în ianuarie 2020, numită șefa Direcției Juridice din ASSMB, băgată printr-un concurs ilegal în 18 mai 2020 la Spitalul Gorgos de unde a fost imediat transferată înapoi la ASSMB și numită din nou șefa Direcției Juridice din ASSMB.
Apostol a fost sigur că situația a fost rezolvată și că Ivanovici nu va mai ieși din instituție decât prin pensionare (sau cu cătușele la mâini-n.a.).
Dar iată că au venit USR-PLUS la putere și au început să-l întrebe pe Apostol când are de gând să-și îndeplinească obligația de a stabili funcții publice în instituție așa cum prevede legea și așa cum a stabilit după analiza Regulamentului de Organizare și Funcționare al ASSMB, Agenția Națională a Funcționarilor Publici prin adresa 40519/18.09.2019.
Conform legislației în vigoare, accesul în funcția publică se face numai prin concursuri de recrutare cu înștiințarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea unui concurs cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de data publicării anunţului de concurs, iar anunțul se postează pe pagina de internet a instituţiei organizatoare şi pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
Aceste condiții i s-au părut prea vitrege lui Apostol pentru a-și transforma protejata, nevastă de lider PSD, în funcționar public așa că a făcut ce știe el mai bine. A vorbit la fostul lui loc de muncă, la Direcția de Asistență Socială Dâmbovița, unde probabil, ca și la ASSMB, a împânzit birourile cu neamuri și i s-a organizat Nicoletei Ivanovici un concurs pentru funcția de consilier pe 28 iunie 2021, pe care aceasta l-a și câștigat. Nu mai rămânea decât ca Ivanovici să demisioneze de la ASSMB, să devină funcționar public la DGASPC Dâmbovița și apoi Apostol să o transfere a doua oară la ASSMB.
Însă noua directoare a Direcției de Asistență Socială Dâmbovița, Ela Sandu, a anulat concursul susținut de Ivanovici așa că planul ca aceasta să devină funcționar public s-a năruit.

În timpul concursului Ivanovici se afla și la Târgoviște, și la București?

Avertizori de integritate din ASSMB ne-au prezentat un document al instituției care arată că în data de 28.06.2021, Nicoleta Ivanovici s-a aflat în biroul său de la ASSMB între orele 8 și 16.30. Însă conform documentelor privind concursul care urma să o facă funcționar public la Tîrgoviște, Ivanovici a început proba scrisă în data de 28.06.2021 la ora 12 și interviul în aceeași zi la ora 15.00.

Am întrebat-o pe directoarea Ela Sandu dacă e sigură că Ivanovici s-a și prezentat la concurs, aceasta a verificat și cu promptitudine ne-a confirmat că există teza și o declarație scrisă de candidată și datată 28.06.2021 și că membrii comisiei de concurs i-au confirmat că Ivanovici a fost prezentă.

Acum rămâne să stabilească procurorii prin metode specifice ce e fals: documentul care atestă că Ivanovici a fost în ziua respectivă în București sau prezența ei la Târgoviște la concurs.

2 COMENTARII

  1. Citesc si ma minunez. Cand se ca termina telenovela asta cu marele director Assmb si toti adusii lui? Saptamana trecuta aparea cu mare fast la tv , prezentand finalizarea digitalizarii cabinetelor medicale si a spitalelor; nimic mai fals, nici acum noi , medicii din cabinete nu avem macar functionale, echipamentele aduse( de generatie 2000), ca sa nu mai spunem proceduri de lucru sau medicamente si materiale sanitare , pentru buna desfasurare a activitatii in cabinete. Poate ar trebui verificate aceste lucruri de catre autoritatile competente, nu de personalul adus din Dambovita care isi pierde timpul fara a aduce valoare muncii si pe functii si salarii mari. Sper ca resonsabilii din primarie sa afle aceste lucruri si sa ia masuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.