Acasă Actualitate Cum și-a adus Apostol în ASSMB tot neamul din Dâmbovița: soacra, cumnata,...

Cum și-a adus Apostol în ASSMB tot neamul din Dâmbovița: soacra, cumnata, verișorii și nepoții

DISTRIBUIȚI

Ziarul Curentul a derulat o anchetă jurnalistică privind modul în care Vasile Apostol, director general interimar al ASSMB, a reușit să-și definitiveze o parte din apropiații originari din județul Dâmbovița pe posturile pe care aceștia le ocupau temporar fără concurs. Apostol nu a organizat concurs în ASSMB cum ar fi fost firesc, ci a aprobat organizarea de concursuri la spitalele din subordine, concursuri câștigate de apropiații lui pe care imediat după finalizarea concursurilor i-a transferat în interesul serviciului la ASSMB.
Dovada că spitalele nu aveau de fapt nevoie de respectivii angajați este că aceștia nu au mai organizat din nou concursuri pentru respectivele posturi decât atunci când noi am început să trimitem întrebări punctuale spitalelor sau nu au mai organizat deloc.
Cazurile identificate de noi sunt:
– Anca-Nicoleta Stănilă Ivanovici, soția vicepreședintelui PSD Târgoviște, adusă prin detașare de dl. Vasile Apostol de la Primăria Corbii Mari (unde a fost angajată chiar în ziua detașării) la ASSMB în ianuarie 2020 și care a câștigat un concurs în 18 mai 2020 la Spitalul Gorgos de unde a fost imediat transferată înapoi la ASSMB. Concursul a fost derulat în perioada în care acestea erau suspendate. Vă rugăm să observați asemănarea cu cazul chelneriței de la Apele Române în articolele Cum minte managerul Besoiu după ce a organizat un concurs fictiv în pandemie pentru o nevastă de vicepreședinte PSD și Încă un „animal politic”: Directoarea Juridică din ASSMB, caz la indigo după cel al chelneriței angajate la Apele Române

– Oană Andrei-Vlăduț originar din Târgoviște, nepot al dlui Apostol și soția sa, Oană-Ciocoiu Rebeca Maria, la RUNOS la Spitalele Cantacuzino și Panait Sârbu
– Eduard Ivașcu șeful Biroului de Presă care tocmai a câștigat un concurs la Obregia pe un salariu de două ori mai mic decât la ASSMB și de unde cel mai probabil urmează a fi transferat la ASSMB. Detalii la Manevră în desfășurare la Spitalul Obregia pentru a-l definitiva prin transfer la ASSMB pe Șeful Biroului de Presă, Eduard Ivașcu

Motivul pentru care Apostol a inventat această manevră este evident: dacă ASSMB organiza patru concursuri, toată presa începea să investigheze, pentru cine, ce comisii, ce subiecte. Așa, când la cele 19 spitale faci câte 15 concursuri la fiecare, cum pot jurnaliștii să documenteze ca să nu mai spunem de procurorii care au zeci de apostoli puși pe căpătuit prin toate instituțiile.
În doi ani, păcăliciul care conduce ASSMB și-a adus toate neamurile din Târgoviște care au dorit, la ASSMB sau la instituții aflate în coordonarea ASSMB:
– Soacra, Ioana-Nușa Tufeanu,nusa tufeanu
– Cumnata, Tufeanu Elena Lavinia, la Spitalul Gomoiu,ileana-lavinia
– Verișorul Costache Iordache în ASSMB, DIRECTOR DIRECȚIA PROGRAME-PROIECTE
– Verișoara Silvia Vasilica Iordache, Șef SERVICIUL IMPLEMENTARE PROIECTE
– Verișorul Păturică Ionuț Răzvan Director Direcția Tehnică.
Bonus, surse din STB ne-au declarat că și-a instalat-o și pe nevastă-sa, Ramona-Denysa într-un post călduț la Societatea de Transport București, că-i frumos tare la Capitală.

Am solicitat Primăriei Capitalei să ne transmită o statistică privind procentul din personalul ASSMB care a fost adus în ultimii 3 ani prin detașare de la firme și instituții din județul Dâmbovița și totodată am întrebat dacă persoanelor detașate din Dâmbovița li se plătesc diurnă, cazare sau cheltuieli de deplasare și cât a fost cuantumul acestora în 2020 și în 2021. Vom reveni cu răspunsul Primăriei și vom analiza economic dacă nu e mai ieftin pentru bucureșteni să ASSMB-ul la Târgoviște dacă de desființat nu se poate.

5 COMENTARII

  • Felicitări pentru articol!
   Speram sa nu ramana doar la stadiul de articol!
   DNA sa-si faca treaba, sa scapam de toti mancatorii astia din bugetul tarii, care se imbogatesc pe seama oamenilor de buna credință!

 1. Felicitări pentru articol!
  Speram sa nu ramana doar la stadiul de articol!
  DNA sa-si faca treaba, sa scapam de toti mancatorii astia din bugetul tarii, care se imbogatesc pe seama oamenilor de buna credință!

 2. Cu scuzele de rigoare pentru cititori, aceasta EDITAT de pe vadul Dambovitei, fara vreo pregatire profesionala si fara nici o calitate umana, a ajuns Director la Assmb fara concurs si fara evaluare profesionala a competentelor. La fiecare sedinta organizata cu colegii medici(cu ani multi de profesie in spate) nu a ezitat sa jigneasca cadrele medicale convocate si chiar angajatii din sediu. Cine ii permite acestui individ (fara scrupule) sa ne considere sclavi sau pacalici? Domnule Nicusor Dan, d- le Tomescu(mare responsabil de aceasta institutie), oare nu vreti sa vedeti ce aveti la aceasta institutie? Pe cand evaluarea promisa pentru angajatii Assmb? De fiecare data vad „inspectori” (care nu au nici o treaba de facut acolo) plimband o hartie de la un birou la altul. Pt noi cei trecuti de prima tinerete, doriti sa ne conformam digitalizarii( fara cursuri de pregatire in prealabil), cum credeti ca ne vom descurca? Doar cu manual de utilizare si un calculator de 100 lei? Sau cu o imprimanta de 50 de lei? Chiar suntem curiosi la ce preturi s-au achizitionat acestea. Apreciem doar amabilitatea domnului de la sediu care ne-a prezentat asa cu amanunte noua aplicatie, cu rabdare si vorba buna, semn ca mai sunt si functionari pregatiti sa isi faca treaba..in concluzie d-le Tomescu luati masuri in ceea ce priveste acest individ care se cheama director Assmb, impreuna cu toti adusii lui fara pregatire si chef de munca.

 3. ASSMB-ul este o capusa care mananca banii de la bugetul tarii. Nu cred, ca mai era nevoie si de aceasta. Aveam deja, CASMB, DSPMB, Scoala Nationala de Sanatate Publica si nu in ultimul rand Ministerul Sanatatii. Sunt persoane detasate de la ASSMB pe anumite posturi in spitale, care nu fac nimic, dar, primesc salariul de la ASSMB de trei ori mai mare decat daca ar fi fost angajate pe acel post in spitalul respectiv. V-ati intrebat cati angajati are acest ASSMB ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.