DISTRIBUIŢI
eduard ivașcu

Controversatul JR Vasile Apostol este director general interimar numit politic la ASSMB de un an și opt luni. În această perioadă JR-ul a adus în instituție zeci de târgovișteni, orașul din care a aterizat și el în București plantat de Daniel Chițoiu de era mai ușor să se mute ASSMB-ul în Dâmbovița. CV-urile acestor pile nu sunt publice iar surse bine informate din ASSMB ne-au declarat că Apostol nu-și face public CV-ul pentru a nu se afla că a muncit în agricultură la o fermă. Cum angajările în sistemul bugetar fără concurs sunt temporare, Apostol a inventat o manevră pentru a-și definitiva acoliții în sistem: toate pilele aduse de el în ASSMB temporar susțin concursuri la cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei și imediat Apostol le cere transferul la ASSMB definitivându-i pe posturile ocupate până atunci.  Dovada clară că de fapt concursurile organizate sunt fictive și au un singur scop, cel de a definitiva în sistem pilele directorului general al ASSMB și nicidecum nevoia spitalului de a-i avea angajați, este faptul că managerii spitalelor nu mai organizează din nou concursurile.
E drept că Apostol a încercat să organizeze el 19 concursuri la ASSMB dar Vlad Voiculescu a reușit suspendarea lor, detalii AICI. Silit de această situație și crezându-se mult prea deștept pentru proștii ceilalți care populează România, Apostol a reușit cu aceste concursuri urmate de transferuri să se încadreze perfect în ceea ce deja ne-am obișnuit să citim în rechizitoriile DNA: „concursul a fost doar unul formal și superficial, lipsit de conținut și fără scop legal, ci doar cu scop de moment, respectiv acela de a crea inculpatului vocația pentru a îndeplini condițiile transferului la…” ASSMB, în cazul de față. În cazuri similare protagoniștii sunt inculpați de DNA pentru abuz în serviciu, funcționarul obținând un folos necuvenit pentru altul, infracțiunea fiind prevăzută de articolul 13^2 din Legea 78/2000, iar pedeapsa putând ajunge și la zece ani și jumătate.

Zilele trecute v-am prezentat cazul Directoarei Juridice din ASSMB, Ivanovici-Stănilă Nicoleta Anca, soția vicepreședintelui PSD Târgoviște, care este identic cu cel pentru care au fost trimiși în judecată „animalul politic” de la „Apele Române” și fosta ospătăriță care a fost angajată pe pile politice pe postul de ingineră la ABA Prut-Bîrlad, la recomandarea lui Nelu Tătaru. Primarul din Corbii Mari a angajat-o fără concurs la primărie, în aceeași zi a fost detașată la ASSMB, în plină pandemie când concursurile erau interzise, piloasa câștigă concurs la Spitalul Gorgos și imediat este transferată la ASSMB pe postul pe care îl ocupase și până atunci. Detalii AICI  și AICI.

Astăzi vă prezentam surprinzătorul caz al lui Eduard Ivașcu Nedelcu, adus de Apostol în ASSMB pe funcția de Șef Serviciu Presă și Promovarea Sănătății, în locul Murei Frânculescu, o jurnalistă cu experiență și fostă coordonatoare a TVR3.

Deși este încă în funcția de la ASSMB, Eduard Ivașcu s-a înscris la concursul organizat de Spitalul Obregia pentru postul de referent de specialitate I la Compartimentul Relații cu Publicul unde a fost și singurul candidat, câștigând competiția.

Ivașcu are la ASSMB salariul lunar de 10.767 lei pentru care nu face nimic: conform site-ului  assmb.ro, el și cu subalternii lui emit în medie 0,63 comunicate pe lună, iar la întrebările jurnaliștilor nu se obosesc să răspundă, neexistând repercusiuni. Așadar este rezonabil să presupunem că decizia sa de a pleca de la un serviciu unde nu își îndeplinește atribuțiile și nu pățește nimic și de a se angaja pe un salariu de două ori mai mic la Spitalul Obregia are o motivație ascunsă, respectiv promisiunea lui Apostol că-l va transfera definitiv și  imediat pe postul pe care îl ocupă acum temporar la ASSMB.

Acum să vedem dacă după dezvăluirea noastră îl mai transferă Apostol în interesul serviciului pe acest individ care nu-și îndeplinește atribuțiile, zeci de întrebări numai de la ziarul Curentul având termenul de răspuns depășit cu luni de zile, sau dacă Ivașcu va mai semna contractul de muncă la Spitalul unde a câștigat concursul și va demisiona de la ASSMB.

În zilele viitoare vom dezvălui alte cazuri similare de persoane apropiate de Apostol angajate temporar la ASSMB care au câștigat concursuri la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei și s-au definitivat prin transferul imediat înapoi pe posturile inițiale și vom reveni și cu punctul de vedere al Primarului General Nicușor Dan despre această situație care nu corespunde absolut deloc speranțelor alegătorilor săi de angajări în instituțiile publice în urma unor concursuri corecte.

 

 

 

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.