Acasă Politic Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici respinși din nou de președintele Klaus Iohannis....

Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici respinși din nou de președintele Klaus Iohannis. Guvernul dă fuga la CCR

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va refuza iar propunerile de miniștri la Dezvoltare și Transporturi, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

„Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Vor fi analizate documentele și vor fi reexpediate la Guvern. Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri. Rezolvarea e foarte simplă. Partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invocată de mine și PSD nu are decât să vină cu niște propuneri care să mă convingă că ministerele vor fi conduse bine”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Vasilescu și Drăghici sunt disperați să fie numiți miniștri așa că refuză să se retragă din cursă iar Dăncilă i-a propus a treia oară pe Olguța și a doua pe trezoerierul PSD.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat iemdiat pentru MEDIAFAX că dacă șeful statului va relua aceleași motive pentru a invoca refuzul celor doi miniștri, atunci Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR” pentru a constata existența unui conflict juridic de natură constituțională.

”După ce vom vedea că răspunsul președintelui va fi același cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituțională. Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante și pentru noi, dar și pentru președinte”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.