Acasă Politic PSDR si PDSR ii sugereaza lui Cunescu sa-si scrie memoriile

PSDR si PDSR ii sugereaza lui Cunescu sa-si scrie memoriile

DISTRIBUIȚI

Scrisoarea deschisa adresata marti de fostul presedinte al PSDR, Sergiu Cunescu, -colegilor si simpatizantilor social-democrati-, prin care a criticat dur fuziunea cu PDSR, a starnit reactii pe masura din partea lui Alexandru Athanasiu si Cozmin Gusa. Viitorii colegi in formatiunea ce se va naste sambata, prin fuziunea PSDR cu PDSR, cei doi lideri social-democrati au pus mana pe arme si le-au indreptat fara remuscari, spre Sergiu Cunescu.

Athanasiu: Cunescu se astepta sa fiu o marioneta

Sergiu Cunescu a fost cel care a declansat ostilitatile. El a apreciat marti, intr-o scrisoare deschisa adresata -colegilor si simpatizantilor social-democrati- ca -trecerea PSDR in PDSR urmareste indeplinirea unui obiectiv mai vechi al comunistilor romani: disparitia PSDR- si ca fuziunea dintre cele doua partide -nu va aduce nimic bun-. Cunescu a anuntat ca, in momentul fuziunii, isi declina pozitia de presedinte de onoare, va ramane simplu membru in PSDR si nu va trece in partidul rezultat din fuziune.

Primul care a raspuns cronologic acuzatiilor lui Sergiu Cunescu a fost actualul presedinte al PSDR, Alexandru Athanasiu. Acesta a considerat deja celebra scrisoare drept -neavenita si timpurie- si care denota -o intoarcere totala la un trecut de mult depasit-, in timp ce acuzatiile de comunism sunt aberante si absurde.

Athanasiu sustine ca Sergiu Cunescu a avut, timp de noua ani, posibilitatea sa-si demonstreze valentele de lider si sa faca din acest partid social-democrat cu traditie un partid puternic. Mergand pe mana dezvaluirilor -cu dedicatie-, presedintele PSDR au precizat ca, desi la plecarea lui Cunescu de la conducerea partidului s-a creat impresia ca a fost -o retragere eleganta-, nimic din ceea ce s-a vehiculat atunci nu a corespuns adevarului, deoarece fostul lider a plecat fortat de imprejurarea ca pierduse controlul partidului si -de teama ca acest control ar fi putut fi preluat de persoane asupra carora nu avea nici o influenta-. Potrivit lui Athanasiu, Cunescu a crezut ca propunandu-l in fruntea PSDR si retragandu-se in favoarea sa va reusi sa conduca din umbra partidul. -Pozitia lui este regretabila, pentru ca nu a fost impartasita intai in cadrul Congresului si pentru ca, in loc sa se retraga in memorialistica, incearca sa demoleze o constructie de viitor-, si-a incheiat contraatacul Alexandru Athanasiu.

Gusa crede ca e doar o actiune fara ecou

PDSR a reactionat, la randul sau, prompt la acuzatiile fostului lider social-democrat. Secretarul general Cozmin Gusa considera ca demersul acestuia va ramane fara ecou si ca Sergiu Cunescu -are o problema cu faptul ca majoritatea din PSDR l-a ales drept lider pe Alexandru Athanasiu-. Gusa crede ca -PDSR nu poate fi acuzat de nimic din ceea ce il acuza Cunescu- si -nu este blamabil faptul ca in toate partidele politice sunt membri ai fostului partid comunist-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.