Acasă Politic România are cele mai mari impozite pe salarii din UE

România are cele mai mari impozite pe salarii din UE

DISTRIBUIȚI

PSD şi PNL nu vor ca salariile românilor să fie mai mari cu 1.000 de lei

USR a solicitat, din nou, majorităţii PSD-PNL-UDMR ca măcar acum, când tot mai mulţi români ies să-şi strige sărăcia în stradă, să deblocheze proiectul de lege care ar creşte cu 1.000 de lei salariile tuturor angajaţilor, fie ei la stat, fie la privat. Coaliţia la guvernare a refuzat, aşa cum refuză şi să ţină cont de vocea românilor.

USR a solicitat, prin vocea deputatei USR Cristina Prună, ca proiectul de lege care reduce, treptat, taxele pe muncă să fie discutat în comisii în paralel cu plenul, pentru a putea fi, apoi, dezbătut şi votat în şedinţa de astăzi. Proiectul este din noiembrie 2022 blocat în sertarele Comisiilor pentru buget şi pentru muncă din Camera Deputaţilor.

„Suntem în a treia săptămână de grevă generală a profesorilor. Cadrele medicale, transportatorii şi alte categorii de salariaţi ameninţă, de asemenea, cu greva. Avem peste 1 milion de români care au sărăcit din cauza inflaţiei. Cu toate acestea, PSD-PNL continuă să blocheze proiectul USR pentru reducerea taxelor pe muncă, care, odată adoptat, ar însemna creşterea salariilor tuturor românilor cu 1.000 de lei. PSD-PNL refuză să redea demnitatea oamenilor care muncesc cinstit în România, preferă să-i ţină în braţe pe sinecurişti şi speciali, să bage miliarde de lei în tot felul de scheme de ajutor de stat. Şi ne rămâne, apoi, să constatăm doar cum românii continuă să plece din ţară, cum avem generaţii întregi născute în străinătate şi fără nicio legătură cu România”, declară deputata USR Cristina Prună.

România are cele mai impozitate salarii din toată Uniunea Europeană, ceea ce reduce şi mai mai mult salariile deja afectate sever de inflaţie. Prin reducerea graduală a taxelor pentru primii 3.000 de lei din salariul fiecărui român, angajat la stat sau la privat, ar fi încurajată munca şi ar fi lăsaţi mai mulţi bani în buzunarele celor care muncesc.

„Zero taxe pe salariul minim”, măsură cuprinsă în pachetul anticriză prezentat de USR în septembrie 2022, i-ar ajuta în special pe românii cu venituri reduse, inclusiv pe profesorii debutanţi şi pe asistenţii medicali.

1 COMENTARIU

  1. TREBUIE FACUT SI IN ROMANIA CEEA CE SE FACE NORMAL IN LUMEA CIVILIZATA.
    TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE PENSII CU SALARII BUGETATE .
    TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE MAI MULTE PENSII CUM E CAZUL lui Melescanu care primeste lunar peste 1 milion de lei . JUDECATORII , PROCURORII, POLITISTII NU POT primi PENSIE DE SERVICIU SI in acelasi timp sa fie si AVOCATI (aparatorii hotilor si banditilor).
    PARLAMENTARII SI ALESII LOCALI NU TREBUIE SA AIBA SALARIU MAI MARE DECAT CEL pe care l-au AVUT PE FUNCTIILE DETINUTE ANTERIOR . IAR GUVERNANTII(pilosii) NUMITI IN FUNCTII PUBLICE NU POT PRIMI SALARIU MAI MARE DECAT AL PRESEDINTELUI TARII……….
    LEGILE salarizari SI A PENSIILOR TREBUIE SA FIE UNITARE SI ELABORATE CONFORM STANDARDELOR UNIVERSALE……. ………………………………

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.