Acasă Social Pintea o face iar pe deșteapta: Nu am spus niciodată că apa...

Pintea o face iar pe deșteapta: Nu am spus niciodată că apa nu este potabilă, am recomandat, nu am obligat să nu se folosească apa de la robinet

DISTRIBUIȚI

Așa se întâmplă când iei un mic șef și-l pui ministru. Plină de bani, deși a lucrat toată viața doar la stat, etalându-și neîncetat hainele, poșetele și pantofii de mii de euro bucata, Sorina Pintea s-a gândit să recomande bucureștenilor să nu se spele cu apă de la robinet, fiindcă aceasta conține mai mult clor decât nivelul recomandat. Estimăm că bucureștenii pesediști care au ascultat-o pe ministru nu s-au mai spălat deloc că doar nu se îmbăiau în apă plată. Încolțită pentru comunicatul stupid pe care l-a transmis ministerul Sănătății ieri, Sorina Pintea a făcut astăzi o conferință de presă în care a încercat să explice ce a comunicat ieri. Dar ce să-i faci, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

„Inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat, constantând o depășire a nivelului de clor peste limitele legale admise. Acest lucru a fost comunicat firmei Apa Nova împreună cu o adresă prin care i se cerea acesteia să posteze pe site că depășirile de clor sunt peste limitele legale admise și că se recomandă nefolosirea în acest moment a apei. Lucru care nu s-a întâmplat. Știind că responsabil fiind de sănătate publică trebuie să informăm populația din Sectoarele 5 și 6 care este rezultatul probelor pe care inspectoriii pe care le-au prelevat. Am transmis în comunicat că, dacă populația consumă apă cu un nivel de clor depășit, acest lucru nu influențează sănătatea pe termen scurt sau pe termen lung, dar poate să provoace persoanelor care au alergii, persoanelor care suferă de astm bronșic, disconfort sau chiar agravarea simptomelor și am recomandat – nu am obligat – populației să nu folosească apa de la robinet nici pentru igiena personală, nici pentru consum. Am considerat necesar că fiecare trebuie să ia o decizie cunoscând faptele”, a spus Sorina Pintea.

Se vede că Pintea a îmbătrânit degeaba: oare cum ar fi putut ea să oblige populația să nu mai consume apa de la robinet?

Citiți și Cenzura 2.0 marca PSD: madam Pintea visează să exercite controlul informațiilor oficiale ce apar în presă și sună jurnaliștii noaptea

2 COMENTARII

  1. Nu vad de ce doar sectoarele 5 și 6 ca și în sectorul 4 este același problema și cred ca se întâmplă de pe la jumătatea lunii Ianuarie pentru ca s-a simțit miros mai puternic de clor al apei, eu am o alergie la clor și anumiți detergenți, iar mâinile mele au simțit din plin acest surplus de clor din apa potabila. Pe 18.01 copilul meu de 3 ani a ingerat la dus din apa nu mi-am făcut griji pe 19.01 am ajuns la urgenta în Marie Curie cu scaune diareice severe stare alterata a sănătății, medicii au testat copilul de virusul gripal rezultat negativ, apoi am făcut la 2 laboratoare diferite analiza scaunului pentru ca au spus ca este enterocolita bacteriana ca făcea și febra cu frisoane și îl durea burtica.
    În urma analizelor coprocultura coprocitologie, campylobacter, rotavirus rezultatele laboratoarelor a fost negativ.
    Trag concluzia în urma anunțului ca apa potabila nu este sigura și potabilă ca episodul întâmplat cu fiul meu dar și mâinile mele distruse este destul de adevărat și păcat ca Apa Nova nu își recunoaște vina depășirii limitei admise de clor pentru ca sunt cazuri izolate de alergii sau intoleranta la intoxicație cu clor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.