Home Social România a obținut o medalie de AUR și o mențiune la Olimpiada...

România a obținut o medalie de AUR și o mențiune la Olimpiada Internațională de Filosofie

DISTRIBUIŢI

 

Cei doi elevi care au reprezentat România la ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Filosofie, desfășurată în Lituania, la Vilnius, au obținut o medalie de aur și o mențiune, informează Ministerul Educației.

 

Medalia de aur a fost câștigată de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Național Silvania din Zalău (județul Sălaj), iar mențiunea i-a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, de la Colegiul Național Decebal din Deva.

 

Concursul din acest an, dedicat filosofului Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanți din 41 de state. Conform regulamentului competiției, țara organizatoare poate înscrie în concurs zece elevi, celelalte state având dreptul la câte doi.

 

Olimpiada Internațională de Filosofie a avut prima ediție în 1993, la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria, și este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate cele 21 de ediții de până acum și a găzduit, la Brașov, ediția din 1998 și la Iași pe cea din 2008

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.