Home Educație România, cinci medalii de AUR și locul I pe echipe la Olimpiada...

România, cinci medalii de AUR și locul I pe echipe la Olimpiada Internațională de Chimie

DISTRIBUIŢI

 

Elevii români au obținut șapte medalii – cinci de aur, una de argint și una de bronz – și locul I pe echipe la ediția 2014 a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev”, desfășurată în Rusia, unde țara gazdă a ocupat locul II, cu trei medalii de aur, potrivit Ministerului Educației.

 

Acesta este cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la competiție.

 

Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) a obținut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obținută de Gabriel Dragoș Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț).

 

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie, a 48-a din istorie, au participat 105 elevi din 16 țări. Concursul s-a desfășurat la Moscova, în perioada 11-17 mai.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.