Acasă Special Noi dovezi ca potopul lui Noe a avut loc

Noi dovezi ca potopul lui Noe a avut loc

DISTRIBUIȚI

Arheologii au gasit noi probe care sustin teoria conform careia un potop catastrofic s-a abatut asupra regiunii Marii Negre, cu mai bine de 7.000 de ani in urma, salinizand marea, inundand campiile din jur si inspirand, probabil, legendele Mesopotamiei si Biblia.

In primul lor raport stiintific, liderii expeditiei au afirmat ca, studiind cu ajutorul unui sonar Marea Sinop, oras situat pe coasta de nord a Turciei, au descoperit primele urme distincte ale malului de dinainte de potop, acum situat la cativa metri sub apa. Sonarul a detectat mai multe blocuri din piatra pe fundul Marii Sinop. O cercetare mai atenta cu camere video portabile a detectat bucati de lemn si alte obiecte, posibil piese din ceramica. Bucatile de lemn nu faceau parte din formele geologice naturale, au precizat arheologii. Analiza unor mostre a demonstrat ca exista urme chimice, ceea ce semnifica ca acel teren aflat acum sub ape era locuit in trecut de oameni.

-Este evident ca expeditia a gasit un teren subacvatic plin cu materiale care apartin perioadei de dinainte de potop-, a explicat doctorul Bruce Hitchner, un arheolog de la Universitatea Dayton, Ohio. -Acestea confirma un element important al teoriei potopului si il confirma intr-un mod cat se poate de convingator-, a mai precizat acesta. Expeditia a fost condusa de doctorul Robert D. Ballard, oceanograf si presedinte al Institutului pentru Explorari Mistice, si de catre doctorul Frederik T. Hiebert, arheolog la Universitatea din Pennsylvannia. Cercetarile au fost sponsorizate in mare parte de National Geographic Society. Printre descoperirile cele mai importante ale expeditiei se numara patru epave ale unor nave romane si bizantine, unele dintre ele surprinzator de bine pastrate, datorita lipsei de oxigen din adancimile marii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.