Home Știință Comunicarea mobila intra in sfera science-fiction

Comunicarea mobila intra in sfera science-fiction

DISTRIBUIŢI


Daca telefonul vostru mobil va suna cu clasicul -drin-drin-, in curand, multi vor intoarce capul pentru a vedea cine este persoana care detine si acum un telefon preistoric, care nu are sonerie polifonica. Si apoi, daca telefonul scos din buzunar nu are ecran color, veti fi privit cu siguranta ca o persoana care nu este la curent cu descoperirile tehnologice. Pentru ca telefoanele de noua generatie nu mai au aproape nimic in comun cu cele de acum cativa ani. Acum ele sunt concepute sa imbine nevoia de distractie cu rigorile comunicarii in scop profesional.

Ecranul are dimensiuni din ce in ce mai mari, intotdeauna color, stie sa recunoasca persoana care va suna si isi schimba nuantele pentru ca utilizatorul sa o poata identifica rapid. Aproape toate modelele au integrata o microcamera digitala capabila sa faca fotografii sau sa inregistreze un mic film video. Atat fotografiile, cat si filmul video pot fi trimise, direct de pe telefonul mobil, la orice adresa de posta electronica, dar si via MMS.

Retelele GPRS, spre care toti producatorii s-au orientat in asteptarea decolarii serviciilor UMTS de generatia a treia, fac din telefonul mobil un produs mult mai amuzant. Mesajele scrise SMS devin acum animate, colorate si multimedia. Soneriile sunt melodioase si polifonice. In loc de obisnuitele melodii cu rezonante metalice, telefonul va poate avertiza ca sunteti sunat cu un cantec al vedetei preferate sau cu comentarii sonore inregistrate cu propria voce. Multe celulare pot fi utilizate ca radio digitale portabile pentru posturi in FM sau ca cititori de muzica in MP3. Toate modelele se conecteaza la computer, ceea ce le permite un inalt grad de personalizare.

La unele modele ce vor fi lansate in aceasta vara, asa cum se intampla si in cazul palm-top-urilor sau al camerelor de fotografiat digitale, pot fi inserate cip-uri de memorie. In acest mod, telefoanele mobile se transforma in agende electronice cu noi functii. Si pentru ca purtam telefonul mereu la indemana, in buzunarul hainei, producatorii s-au gandit sa il transforme intr-o adevarata secretara digitala.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.