Home Politic Fugarul Marko Attila ne transmite cu nesimțire de la Budapesta: „Je suis...

Fugarul Marko Attila ne transmite cu nesimțire de la Budapesta: „Je suis Zsolt Nagy”

DISTRIBUIŢI

Urmărit penal în dosarul BICA privind despăgubirile ilegale de la ANRP, prejudiciul depășind 60 milioane de Euro(cam cât cel al lui Dan Voiculescu în dosarul ICA) și condamnat cu suspendare într-un alt dosar pentru o altă retrocedare ilegală, deputatul Marko Attila a fugit la Budapesta, sustrăgându-se urmăririi penale și arestului preventiv.
Bucurându-se de protecția Ungariei, infractorul Marko Attila după condamnarea lui Zsolt Nagy în dosarul privind trădarea prin privatizări strategice, și-a schimbat fotografia de profil de pe facebook cu a acestuia și a postat un mesaj nesimțit și inconștient: „dacă există „Je suis Charlie, atunci ar trebui să existe și „Je suis Zsolt Nagy”, de asemenea”. Nesimțirea infractorului Marko frizează blasfemia.
Acum să vedem Guvernul Ponta cum va reuși să negocieze cu Ungaria să-l aducă pe acest infractor pentru a răspunde pentru prejudiciile aduse statului român.

CITEȘTE ȘI SCANDAL DIPLOMATIC CU UNGARIA DUPĂ CONDAMNAREA DEPUTATULUI MARKO ATTILA, NEPOTUL LUI MARKO BELA

Modelul fugii în Ungaria pentru a scăpa de pușcărie a fost patentat de ucigașii fostului maior de Miliție, Aurel Agache.  Colonelul post-mortem Agache Aurel, tatăl a cinci copii, dintre care patru minori, a fost ucis cu bestialitate în 22 decembrie 1989 de o mulțime dezlănțuită din care s-au „remarcat” cinci bestii: Reiner Anton, Hejja Dezideriu, Filip-Orban Daniela Kamilla, Konrad Ioan și Paizs Octavian.
După 11 de ani de judecată cei cinci au fost condamnați la închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte: Reiner și Konrad la câte trei ani, Hejja și Paizs la câte patru ani, Daniela-Kamilla la 7 ani. Faptele așa cum le-au stabilit judecătorii au fost:

„După ce-au aflat de fuga soţilor Ceauşescu, mai mulţi locuitori din Târgu Secuiesc s-au deplasat în centrul oraşului. Aceştia au distrus simbolurile puterii şi au spart mai multe vitrine de librării. Sosită la sediul miliţiei, mulţimea a forţat intrarea şi a aruncat pe fereastră documente şi mobila, apoi a agresat mai mulţi ofiţeri de miliţie, printre care Aurel Agache. Aceştia au părăsit clădirea, iar manifestanţii i-au dat foc. Apoi, Aurel Agache a fost lovit de două sau trei persoane neidentificate, dar a scăpat cu ajutorul martorilor O.C. şi K.L. Acesta a fugit către centrul oraşului, dar a fost prins de mulţime şi bătut. Timp de doar câteva momente, acesta a reuşit să se refugieze într-o farmacie. Având în vedere violenţele, martorul K.M., medic, a chemat o ambulanţă. Atunci când aceasta a sosit, Aurel Agache a urcat, dar mulţimea a împiedicat vehiculul să plece. Conform declaraţiilor martorilor, inculpaţii Hejja, Paisz şi Reiner au scos victima din ambulanţă şi au lovit-o. Inculpata Filip Orban l-a lovit de mai multe ori în torace şi în cap cu tocul cizmelor sale, iar domnul Konrad l-a lovit cu picioarele în gât şi piept. Aurel Agache a decedat pe loc. De asemenea, rechizitoriul preciza faptul că prima reclamantă, soţia lui Aurel Agache, nu s-a constituit parte civilă şi a cerut doar ca vinovaţii să fie pedepsiţi.”

VEZI POZELE DE LA AUTOPSIA COLONELULUI

Condamnaţii au solicitat achitarea, pe motiv că faptele pretinse nu constituiau infracţiuni, ci acte revoluţionare.

La 9 mai 2001, au fost emise mandate de executare a pedepselor pentru cele cinci persoane condamnate.Hejja a fost încarcerat la 9 iulie 2001. Opt luni mai târziu, la 18 martie 2002,acesta a fost repus în libertate, beneficiind de graţiere individuală acordată de Ion Iliescu.
La 5 august 2001, și Reiner a fost încarcerat, după ce un mandat de urmărire generală a fost emis pe numele său. La 5 februarie 2003, acesta a fost eliberat condiţionat, astfel cum a dispus Judecătoria Braşov.

Filip-Orban Daniela s-a sustras de la executarea pedepsei cu închisoarea, deşi un mandat de urmărire generală a fost emis pe numele său. În prezent, aceasta locuieşte în Ungaria. La 18 aprilie 2007, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare pe numele său. Până în prezent, acest mandat nu a fost executat. Prin decizia din 5 noiembrie 2007, Tribunalul Budapesta a refuzat executarea mandatului european de arestare, pe motiv că ucigașa avea dublă cetăţenie, maghiară şi română. Acesta a considerat că, în speţă, condamnarea persoanei respective în absenţa sa încălca legislaţia maghiară, ceea ce reprezenta un motiv de ordine publică care justifica neluarea de măsuri împotriva sa; şi a decis suspendarea procedurii, având în vedere că autorităţile române nu au trimis un certificat care să ateste legislaţia românească aplicabilă.
 
Şi Paisz s-a sustras de la executarea pedepsei cu închisoarea. Acesta locuieşte în Ungaria, de asemenea. Un mandat de urmărire generală a fost emis pe numele său la 26 iunie 2001. La 4 august 2003, autorităţile maghiare au refuzat să admită cererea de transfer comunicată de autorităţile române, considerând că probele administrate împotriva persoanei în cauză nu erau suficiente pentru stabilirea vinovăţiei sale. La 18 aprilie 2007, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare pe numele lui Paisz. Până în prezent, acest mandat nu a fost executat. La 18 iulie 2008, Ministerul Justiţiei român 1-a informat pe reclamantul Aurel-Dionisie Agache că mandatul european de arestare nu a fost trimis autorităţilor maghiare deoarece nu se ştia dacă domnul Paisz se afla în continuare în Ungaria.

Şi Konrad s-a sustras de la executarea pedepsei cu închisoarea, deşi un mandat de urmărire generală a fost emis pe numele său. în prezent, acesta locuieşte în Ungaria. La 18 aprilie 2007, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare pe numele său. Prin decizia din 5 noiembrie 2007, Tribunalul Budapesta a refuzat executarea mandatuluieuropean de arestare, pe motiv că acest Konrad avea dublă cetăţenie, maghiară şi română, şi a invocat aceleaşi motive ca şi pentru Filip-Orban. Acesta a decis suspendarea procedurii. Cei trei ucigași au fost salvați definitiv și irevocabil de pușcărie de autoritățile maghiare.

Avem încredere în autoritățile române că Marko Attila va veni în România așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Omar Hayssam a cărui extrădare a fost refuzată cu obstinație de Siria.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.