Acasă Actualitate Dan Voiculescu, audiat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare

Dan Voiculescu, audiat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost audiat, ieri, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, el declarånd, în fața instanței, la fel ca și tovarășul său Vîntu, că dosarul său este „fabricat de procurori, la comandă politică“ și acuzåndu-l pe Traian Băsescu de faptul că ar încerca, în acest fel, să controleze trustul Intact.
„Președintele (Traian Băsescu – n.r.) a încercat să găsească pårghii prin care să mă determine să fiu cuminte și să spun numai lucruri bune la adresa sa. Nu a putut, și de aceea ne aflăm în fața unui dosar politic. Nu a reușit să mă facă să fiu obedient“, a afirmat Dan Voiculescu.
El și-a susținut nevinovăția în dosarul privind privatizarea ICA, declarånd că acuzațiile care i se aduc sunt „nefondate“, iar cercetarea judecătorească va constata, în opinia sa, acest lucru.
Judecătorii ÎCCJ i-au mai audiat ieri pe fostul director general executiv al grupului GRIVCO, Sorin Pantiș, și pe fostul cenzor al ICA, Ene Vica, și au stabilit următorul termen al procesului pentru data de 17 ianuarie 2011.
La începutul lunii decembrie 2008, președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, alături de alte 12 persoane, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, ea fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro.
Potrivit procurorilor, prejudiciul acestei privatizări se ridică la peste 60 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.