DISTRIBUIŢI
directorul ASSMB

Cel mai mult pe lumea asta, directorului general interimar al ASSMB pare să îi placă să încalce legea, considerându-se mult prea deștept pentru a fi prins. Așa se face că și-a adus toate neamurile din Dâmbovița disponibile în ASSMB sau prin diverse spitale aflate în coordonarea sa, detalii AICI și AICI, că a detașat și delegat pe funcții de conducere persoane fără a fi îndeplinite condițiile legale, detalii AICI și AICI, că a cerut managerilor spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei să încheie contracte de prestări servicii din cele mai diverse cu firme din Dâmbovița, că și-a luat două locuințe sociale într-o clădire de lângă Hilton unde a scuipat și înjurat locatarii, detalii în articolul „Băga-mi-aș p***-n rasa voastră!” și multe alte neghiobii și/sau escrocherii.

Vineri pe 17 septembrie 2021, lui JR Vasile Apostol i s-au înecat corăbiile când mai mulți domni de la DNA s-au prezentat la sediul ASSMB înmânând o ordonanță de ridicare de documente privind angajări ilegale semnate chiar de el. Domnii au plecat cu sacii de documente iar toată săptămâna trecută persoanele implicate au fost audiate primind calitatea de suspecți.

Analizând neplăcuta situație prin care trece, Apostol a stabilit că persoana care și-a dat seama de ilegalitățile pe care el le-a făcut nu poate fi decât fostul ofițer SRI și fostă judecătoare, Lavinia Coțofană, care ocupă funcția de consilier juridic la Spitalului Colțea, fiind angajată în cadrul Serviciului Suport Spitale din ASSMB, JR-ul fiind chiar convins că sesizarea DNA a fost întocmită de Coțofană.

Coleric și turbat de nervi că a fost prins, Apostol a urlat în sediul ASSMB însă nu a avut curajul să o scuipe și să o înjure și în față pe fosta sereistă care are o condiție fizică de invidiat, așa cum a făcut, de exemplu, cu pensionarii care locuiesc în blocul din buricul Bucureștiului unde dâmbovițeanul și-a luat două locuințe sociale alăturate, ca orice parvenit care se respectă.

Plin de nervi după ce una dintre pupilele lui a primit calitatea de suspectă de la un procuror DNA, Apostol s-a hotărât să o concedieze pe Coțofană cu orice preț.

Nu e prima oară când Apostol încearcă să scape de Coțofană. Mai întâi a încercat să o face să plece, neplătindu-i drepturile salariale și ajutorul de înmormântare cuvenite prin lege și prin contractul colectiv de muncă. Coțofană n-a plecat ci a dat în judecată ASSMB iar judecătorii i-au dat dreptate, Apostol fiind obligat să semneze ordinele de plată. Detalii AICI.

În urmă cu zece luni, Apostol a încercat să scape de Coțofană, anunțând într-o ședință la ASSMB că i-a propus primarului Nicușor Dan desființarea Serviciului Suport Spitale și acesta ar fi acceptat propunerea. Detalii AICI. Doar că nu era adevărat și Coțofană a rămas la ASSMB, respectiv la Colțea. Ba mai mult, aceasta s-a și înscris la concursul pentru șefia Departamentului de Achiziții de la Colțea unde a demonstrat că se încerca fraudarea procedurii, detalii în articolul Șefele de achiziții de la 3 spitale au conceput un subiect de concurs fără să știe că prevederile sunt abrogate de trei ani Concursul a fost suspendat.

Acum Apostol face o nouă încercare și pregătește răzbunarea față de Lavinia Coțofană: concedierea disciplinară. Manevra e realizată împreună cu Nicoleta Ivanovici, pupila adusă prin detașarea ilegală de la Primăria Corbii Mari ca șefă a Direcției Juridice, angajare deja anchetată de DNA.

Așa că cei doi au semnat o hârtie către Coțofană în care îi cer notă explicativă pentru faptul că din poziția de consilier juridic al Spitalului Colțea, reprezintă Spitalul Colțea în instanță fără aprobarea ascrisă a lui Apostol și Ivanovici. Invenția lui Apostol este desigur de o stupizenie fără margini pentru că  singurele două condiții ca un consilier juridic să poată pleda în instanță sunt înscrierea pe tabloul consilierilor juridici și întocmirea unei delegații de reprezentare pe formular tipizat semnată de managerul spitalului, ambele condiții fiind îndeplinite, verificarea făcându-se la fiecare termen de către instanță.

Apostol o va concedia pe Coțofană desi are statut de avertizor de integritate oferit de Parlament inclusiv în relația cu ASSMB după cazul Gomoiu, tocmai pentru ca aceasta să nu mai aibă acces la niciun fel de informație din interiorul ASSMB, dâmbovițeanul urlând de mai multe ori în instituție că e sigur că ea scrie sesizările penale și că el se va răzbuna.

Surse bine informate ne-au declarat că sesizările la DNA privindu-l pe Apostol sunt multe, că doar și faptele lui sunt multe, iar dacă e adevărat că le scrie Lavinia Coțofană ele cu siguranță sunt însoțite și de documente doveditoare așa că cel mai probabil se vor lăsa cu trimiteri în judecată și posibil și cu măsuri preventive.

 

1 COMENTARIU

  1. Ati mai dat stiri despre ispravile acestui director si daca nici asta nu se face vinovat de abuz in serviciu nu stiu cine se face,dar daca omul asta urla in stanga si in dreapta ca un caine turbat se poate ca el sa aiba”spate”altfel nu il vad eu chiar atat de curajos,oricum ar trebui un control adevarat la ASSMB sa se incheie odata cu toata povestea asta,control care daca ar fi corect si nu ar avea nimic de ascuns ar putea sa il ceara chiar directorul fara sa numeasca o anume institutie care sa il controleze ci sa ii spuna doamnei Lavinia Cotofana sa aduca pe cine vrea ea sa il controleze tocmai pentru ca el a lucrat legal si s-a saturat de atatea critici nefondate din partea unor oameni care ii vor raul,dar daca dupa control se gasesc mai multe abuzuri ale acestui director trebuie mers mai departe pentru ca se poate ca el sa fie omul altcuiva mai mare decat el,asta nu se stie dar se poate afla daca se vrea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.