Acasă Actualitate Penalul Vosganian bate câmpii susținând că dacă o refuză pe Mănescu, președintele...

Penalul Vosganian bate câmpii susținând că dacă o refuză pe Mănescu, președintele se va afla în situația unui conflict juridic și CCR va tranșa situația

DISTRIBUIȚI

”Am propus ca doamna Ramona Mănescu să fie propusă pentru această poziție. Are experiență politică îndelungată, de aproape un sfert de veac. A fost europarlamentar și poate să contribuie la reconsiderarea poziției României în plan european. Această candidatură este demnă de a fi acceptată. Sperăm ca această propunere pe care o va face Viorica Dăncilă să aibă un răspuns rapid din partea președintelui așa cum prevede Codul Administrativ, 10 zile. Avertizăm că în cazul în care refuză, președintele se va afla în situația unui conflict juridic și Curtea Constituțională va tranșa situația”, a declarat Vosganian la finalul ședinței conducerii ALDE.
Curtea Constituțională a decis până acum, în mai multe rânduri, că președintele României poate refuza o singură dată, motivat, o persoană propusă pentru funcția de ministru deci Mănescu poate fi refuzată.

Citește și În mintea lui Dăncilă, Kovesi ar avea de lămurit lucruri, bogătana de la stat Ramona Mănescu, nu!

El a mai susținut că Teodor Meleșcanu este schimbat pentru ca ALDE să poată avea în continuare o comunicare bună cu opinia publică după criticile privind organizarea votului din diaspora din 26 mai deși și-a făcut datoria.

”Am convenit cu toții că Teodor Meleșcanu și-a făcut cu competență datoria. Mai mult, Ministerul de Externe, prin modul în care a organizat aceste alegeri, a căutat să preîntâmpine eventuale incidente. Au existat unele interese ca unele incidente să aibă loc începând cu concentrarea unor alegători la anumite secții de votare”, a mai susținut Varujan Vosganian.

În 2015, PSD și ALDE l-au scăpat pe Vosganian de urmărirea penală pentru faptele făcute în calitate de fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, senator în Parlamentul României – Senat în actuala legislatură, „sub aspectul infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, prev. şi ped. de art.367 alin. 1 şi 2 C.p. (în modalitatea normativă a aderării şi sprijinirii); „abuz în serviciu”, prev. şi ped. de art.297 alin.1 cu ref. la art.309 şi cu aplicarea art.35 alin.1 C.p. şi „complicitate la delapidare”, prev. şi ped. de art.48 rap. la art.295 alin.1 din C.p. cu aplicarea art.35 alin.1 C.p., toate cu aplicarea art.5 şi art.38 alin.1 C.p..”, după cum stabiliseră procurorii DIICOT. Prejudiciul adus bugetului de stat era de 132 milioane USD fără dobânzi și penalități.

3 COMENTARII

  1. Isi mai adduce aminte cum I-a dat cu telefonul mobil in cap VANTU alt infractor care acum sta la bulau, pentru „serviciile neonorate” dar platite cu titlu de spagi!!???????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.