Home Actualitate Slugoiul Victor Sandu l-a numit director pe cumătrul ministrului Mediului deși e...

Slugoiul Victor Sandu l-a numit director pe cumătrul ministrului Mediului deși e suspect în două dosare la DNA

DISTRIBUIŢI

Actualul ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe e deputat de  Iasi. Prin urmare nu putea în orasul care l-a consacrat sa nu-si puna apropiatii la conducerea institutiilor din subordine, asa cum a invatat de la mentorul sau de trista amintire Relu Fenechiu. Astazi de dimineata directorul general de la Apele Romane, Victor Sandu, fost servitor al ALDE si apoi al PSD a decis ca trebuie sa-si pastreze postul obtinut fara concurs cu orice pret si l-a numit director la ABA Prut-Barlad pe Petru Avram, desi este suspect in doua dosare penale la DNA – S.T. IASI.

Avram, consilier judetean PNL si cumatrul lui Alexe, a mai fost sef la ABA Prut Barlad, calitate pentru care a si fost pus sub acuzare. Victor Sandu stia despre aceste dosare penale, motiv pentru care îl demisese în octombrie 2017 dar cu toate astea l-a numit acum pe Avram director la cererea lui Alexe. Deh, îi țâțâie fundul și lui pe scaunul ocupat fără concurs.

Infractiunile comise de directorul ABA Put Barlad – Petru Avram au legatura lucrarile de investitii pe care le-a gestionat in mod direct, fie din pozitia de sef birou investitii, ori director al ABA, privind atribuirea unor contracte de executie unei firme aflate in faliment – (CONSIR Siret controlata de Constantin Smenov),   despre care am mai relatat anterior AICI si AICI si pentru care fostul Ministru a Apelor si Padurior Ioan Denes a fost obligat sa trimita corpul de control ca urmare a dezvaluirilor noastre si sa trimita Raportul intocmit cu aceasta ocazie catre DNA. Avram a semnat un act aditional de 133 de milioane de euro la contractul din 1990 al ABA cu Consir detalii AICI.

Imediat dupa concursul organizat in anul 2013 de fostul director al ABA Prut Barlad, Corneliu Cretu pentru angajarea lui Petru Avram, care nu avea pregatirea profesionala corespunzatoare, el fiind absolvent al Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor, acesta l-a reangajat pe Crețu la ABA cu 2000 de Euro pe luna drept consilier.

Pentru ca angajarea a fost ilegala, Petru Avram, trebuia sa recupereze suma de aproximativ 24.000 euro de la “binefacatorul” sau,  fostul director  Corneliu Cretu, dar nu a facut niciun demers pentru asta nici pana in prezent . Din acel moment, directorul Petru Avram, a intrat sub incidenta legii penale pentru tainuire si neluarea masurilor legale privind recuperarea prejudiciului creat prin frauda, în conditiile în care Ministerul Mediului Apelor si Padurilor i-a cerut lui Avram sa sesizeze Parchetul pentru infractiunea constatata, recuperarea pagubei si tragerea la raspundere a celor vinovati de savârsirea faptelor penale.

Tot paguba din bani publici il constituie si sumele platite de institutia publica din pierderea proceselor cu proprii angajati prin concedieri ilegale, destituiri si sanctiuni pe care Petru Avram ar fi trebuit sa le plateasca impreuna cu cei vinovati potrivit art. 253 si 254, din Codul Muncii, sumele ridicandu-se la peste 100.000 de euro.

Surse din Apele Romane ne-au declarant ca toti directorii de ABA sunt vizati de destituire, cei fara concurs, iar cei cu concurs sunt invitati sa demisoneze de directorul general Victor Sandu.

 

 

 

 

 

7 ARII

 1. Pleaca ai nostrii…vin ai nostrii!
  PNL-ul este doar aceeasi Marie …dar cu alta palarie!
  De aici putem sa ne dam seama ca peste 2-3 luni vom fi la fel de oripilati de guv.PNL precum am fost de guv. PSD.

 2. In loc sa fie DEMIS Sandu Victor omul cu service auto care a acoperit mafia balastierelor si decontarile ilegale la lucrari!el numeste alti golani cu implicare in Dosare Penale!!! Domnule Orban chiar sunteti seriosi asa cum pretindeti sau folositi fel de fel de IMPOSTORI ca sa se perpetueze coruptia si mafia din ministerul Mediului Apelor si Padurilor !! RUSINE RUSINE PNL!!!!!!!!!!!!!!!

 3. D. Orban s-a aratat fan Brua. De ce ne-am mira ca nu sparge monopolul aberant al AR?

  Dincolo de faptul trivial (cel putin pentru un liberal ar trebui sa fie astfel) ca apele nu apartin statului, ci proprietarilor riverani pe linia talveg, nicio lege (de niciun grad) nefiind retroactiva in acest sens pentru proprietarii de generatii. De fapt, e unul din motivele pentru care tov. Iliescu a insistat atat de mult ca restituirile imobiliare (daca se fac, dar mai degraba nu) sa nu respecte vechile amplasamente. Idem bogatiile subsolului. Sa nu-l nedreptatim pe tov. Iliescu. „Cea mai democratica (sic!) constitutie” cum e trambitat de propaganda / media, cea din 1923, (in realitate intocmita in plin razboi in 1917 cu Bucurestiul ocupat si Parlament si Rege prin Moldova, drept pentru care ar fi trebuit anulata instant dupa 1919, iar nu „reciclata”) sustine aceleasi sau chiar mai mari ineptii fara nicio legtura cu proclamatia Regelui privind improprietarirea deplina (iar nu viitorii „proprietari” urmand sa devina un fel de arendasi / locatari ai statului cum s-a propus in 1917 si apoi 1923 si urm).

  D. Orban cele de mai inainte ar trebui sa spuna, de pilda la radio si/sau tv.

 4. Doamna Dorina Lascar haideti sa mai argumentam cu ceva din coruptia din sistemul Apele Romane si Ministerul Mediului condus acum de „incoruptibilul ” COSTEL ALEXEdin IASI, care tine de peste 30 de zile o sesizare grava cu desuri din zona Judetului Neamt!!!!!si nu ii da drumul pe filiera nu franceza ci a ANAR si Garda de Mediu!!!

 5. Iaca SLUGOIUL este la BULAU!! pe data de 27.08.2020 a fost adus din nou la Bacau la „racoare” pentru cercetari la Tribunalul Bacau!! foarte multi din conducerile sistemului Apele Romane tremura la gandul ca Sandu ar putea face ceva denunturi sau ar da informatii organelor de cercetare penala!!!

 6. De mult Ziarul Curentul si a schimbat politica editoriala! Nu mai este pe primul loc impotriva tuturor efectelor fenomenului de coruptie generalizata din Tara! faptul ca nu va convine acest lucru este nepublicarea tuturor opiniilor ! asta este, nu s-a jicnit pe nimeni, nu vreti sa deranjati Mafia PNL noua si veche sau cea de la USR PLUS! Situatia de la Apele Romane este jalnica, catastrofala si se merge pe distruigerea totala a ecestei institutii!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.