Acasă Cultură Capitoliul salvat de ASIA

Capitoliul salvat de ASIA

DISTRIBUIȚI

Acum, ca a mai trecut cat de cat fierbinteala populara (dar promite sa revina!) legata de alegerea celei de-a patra fete pentru celebra trupa ASIA, putem sa ne dam inca o data un pas in spate si sa mai aruncam o privire fenomenului. Toata lumea este extenuata de efortul intelectual, dar nu se lasa.


Ni s-a parut extrem de interesanta polarizarea foarte distincta a comportamentelor desfasurate in jurul acestei bazaconii care, de ce sa n-o recunoastem, face minuni publicitare pentru grupul in cauza si cei implicati in activitatea sa, sa-i zicem artistica (altfel spus, mai pe romaneste, prosti ar fi fost daca n-o faceau). De o parte a baricadei, aceea comoda, desigur, stau aceste trei genii ramase in soubiz dupa plecarea celei de-a patra, cu aerul ca merg mai departe pe drumul glorios al sacrificiului pentru public. Discursurile lor sunt doldora de puncte de suspensie, ochi peste cap, fite… De la Dictionarul explicativ au trecut la Dictionarul de neologisme. Dau sfaturi de viata, impartasesc din crezul lor artistic. Pe tinerele aspirante le indruma -sa fie ele insele-, -sa dea totul-, -sa creada in ceea ce fac-, -sa lupte pentru visul lor-, -sa-si urmeze calea neabatut-, -sa creada ca tot ce zboara se mananca- (asta de la urma am adaugat-o de la noi, scuze…). Ascultand colectia de truisme, ai zice ca a iesit aripa tanara a intelectualitatii romanesti in fata natiunii – s-o calauzeasca spre creste si culmi. Culmea culmilor ar putea fi ca tocmai aceea care a plecat (parca la o bursa?!) sa fi fost cea mai indreptatita sa dea sfaturi de viata.

De cealalta parte, a maselor largi de candidate, stoluri – stoluri galagioase de gasculite veritabile ori in devenire. Mediul inconjurator, si mai ales acela al muzicii contemporane, este populat din plin de gasculite care incearca sa para fete si femei. Dar cu adevarat fascinante sunt fetele si femeile care se straduiesc sa para gasculite, iar unele chiar reusesc. Tipete teatrale, lacrimi la litra, tremuriciuri, palme de fericire peste fata. Adica, daca nu v-ati prins, stimati telespectatori, vi se da mura-n gura: visul suprem al oricarei tinere din tara asta este sa gagaie, pardon, sa cante ceva, in Capitoliul tripletei de poleiala. Acum, n-o sa ne miram deloc daca, dupa asa o selectie la sange, nou-venita n-o sa emita, pe drept cuvant, pretentii de sefa in ASIA. La urma urmei, fetelor, ea a dat examene grele pe post. Pe voi cine v-a ales?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.