Home Dezvăluiri Mahler a plătit peste 10 milioane firmei Mihaelei Marcu, funcționara care l-a...

Mahler a plătit peste 10 milioane firmei Mihaelei Marcu, funcționara care l-a băgat în comitetul director la Nasta pe omul lui Bodog, Costel Jarcă

DISTRIBUIŢI

În anul 2017, ministrul de atunci al Sănătății, Florin Bodog a demis-o ilegal din funcția de manager a Institutului Marius Nasta, după cum avea să constate Curtea de Apel București prin Hotărârea 5330 din 13 decembrie 2018, pe doctorița Gilda Georgeta Popescu, care câștigase postul prin concurs în 2016. Ordinul ilegal al lui Bodog R/1413/11.12.2017, anulat de judecători, fusese emis pentru a vacanta postul pe care a fost numită imediat Beatrice Mahler, apropiată de Bodog. Judecătorii au dispus reinstalarea Gildei Popescu în funcția de manager ocupată acum de Mahler, însă Bodog, încă neinculpat la acel moment, și Ministerul Sănătății au făcut recurs, Mahler a depus și ea, în nume personal, cerere de intervenție la Înalta Curte, iar primul termen de judecată al recursului este programat în octombrie 2021.

Înainte de demiterea sa din 2017, Gilda Popescu a răspuns unor întrebări adresate de ziarul Libertatea explicând că ministrul Bodog i-a impus ca director financiar-contabil pe Costel Jarcă, un personaj care s-a dovedit un „incompetent și care, după aceea, a fost zburat și de la noi și de la Spitalul de Urgență Floreasca”, declara Gilda Popescu. Conform declarației sale de avere, Costel Jarcă lucra în anul 2016 la o firmă care închiria și repara stivuitoare.

Doi ani mai târziu, în iulie 2019, Mahler a scos la concurs postul de director financiar al Institutului Marius Nasta unde singurul candidat a fost Costel Jarcă, omul lui Florian Bodog. Președintă a comisiei de examen a fost numită Mihaela Marcu, directoarea financiară de la Spitalul Burghele, soția celebrului Marcu George Cristian, proaspăt eliberat la acel moment din închisoare, condamnat fiind în dosarul 34788/3/2014 de Curtea de Apel București, ca fost manager al Spitalului Obregia, pentru lucrări de construcții supraevaluate. Anunțul de concurs poate fi vizualizat AICI.

Costel Jarcă a fost declarat admis de comisia condusă de Mihaela Marcu, iar o lună mai târziu, firma Luxuria Aedificium SRL, condusă de Marcu George Cristian, primea două contracte de la Spitalul Marius Nasta în valoare de 10.158.294,6 lei. Cele două contracte sunt declarate de Mihaela Marcu în declarația sa de interese, iar firma Luxuria Aedificium SRL este indicată în aceeași declarație de interese ca aparținând rudei sale de gradul I. Vezi declarația AICI.

Cu un capital social de 200 de lei, firma Luxuria Aedificium SRL a fost înființată în anul 2017 și imediat a încheiat un contract prin încredințare directă cu Institutul Ana Aslan, contract care i-a asigurat integral cifra de afaceri pentru anul respectiv.

Citește și Beatrice Mahler a comis șase infracțiuni de fals pentru a ascunde banii primiți de la firmele de medicamente

Surse judiciare au explicat pentru ziarul Curentul că recompensarea membrilor comisiilor de concurs cu contracte sau cu angajări de rude este frecventă în sistemul sanitar, iar suma de 10.000.000 de lei prin contracte este chiar una modestă în acest caz pentru că directorul financiar-contabil este la fel de important într-un spital ca și ordonatorul de credite care e managerul. Niciuna din operațiunile pe care le dispune ordonatorul de credite premergător unei plăți, respectiv angajarea, lichidarea și ordonanțarea nu poate fi făcută fără viza directorului financiar-contabil. Totodată acesta poate întoarce orice plată dispusă de ordonator cu mențiunea „nu este eficientă d.p.d.v. economic”.

Suma primită de Luxuria Aedificium prin semnăturile lui Mahler și Jarcă în septembrie 2019, reprezintă 90% din încasările firmei din acel an.

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.