Acasă Dezvăluiri Șeful ASSMB pune angajații să aleagă: pușcăria sau concedierea

Șeful ASSMB pune angajații să aleagă: pușcăria sau concedierea

DISTRIBUIȚI

Controversatul JR Vasile Apostol, șeful ASSMB, un personaj cu un CV necunoscut, despre care se spune că a lucrat în agricultură și pe la Partida Romilor și care a fost detașat la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în mandatul Gabrielei Firea de la o firmă de pază din Târgoviște este menținut în mod cu totul inexplicabil de primarul Nicușor Dan în funcția de Director General Interimar, un post pentru care, contrar promisiunilor electorale, primarul general refuză să organizeze concurs. Presa a demascat multiple ilegalități comise de Apostol dar se pare că individul a reușit să-l prindă de nas și pe Nicușor.

Demascat deja că nutrește ură rasială, (detalii în articolul „Băga-mi-aș p**a-n rasa voastră””) și înregistrat vituperând într-o ședință împotriva rezerviștilor din SRI (ascultă-i AICI vocabularul de 100 de cuvinte), șeful ASSMB a decis săptămâna trecută să o mute pe singura consilieră juridică a Spitalului Colțea la Centrul Sf. Stelian, în structura de Managementul Calității, ca inspector de specialitate. Mutarea unilaterală vine ca răzbunare pentru opiniile juridice exprimate de Coțofană, fostă judecătoare și rezervistă SRI, de-a lungul timpului, unele deja confirmate de instanțe, altele de Corpul de Control al Primarului și unele aflate în curs de confirmare.
Picătura care a umplut și revărsat paharul haterului Apostol a fost incetarea contractului de administrare a secției de primiri urgențe din Colțea încheiat ilegal cu un medic de familie, Antoaneta Pungă, deși legea prevedea ca acesta să fie medic de urgență. Deși Apostol și vericul lui, fostul manager din Colțea Mircea Lupușoru i-au garantat doctoriței Pungă că va fi ținută pe funcție până la finalizarea contractului, Coțofană a refuzat să emită o opinie juridică ilegală și a consemnat ce prevede legislația.
Deși speța e clară, existând și un dosar la DNA pentru falsurile întocmite de Lupușoru pentru ca Pungă să preia funcția foarte bine plătită, prejudiciul adus spitalului până acum depășind 200.000 de Euro, unii șefi de secție s-au coalizat și au decis să o susțină de Pungă, votând chiar într-un consiliu medical, din 4 august, suspendarea din funcție a lui Coțofană și externalizarea serviciului juridic, identificând și cabinetul de avocatură care să preia litigiile deși legea interzice angajarea societăților de avocatură. Totul după îndemnul revoluționar din Consiliul Medical al doctoriței Pungă: „acum eu, mâine voi!”. Două luni mai târziu, Corpul de Control al PMB stabilea că Antoaneta Pungă nu îndeplinea condițiile de a deveni șefă la CPU,  iar managerul Spitalului Colțea îi înceta contractul de administrare.

Răvășit de ură și el însuși anchetat de DNA, Apostol a decis să se răzbune: a mutat-o pe Coțofană într-o structură pentru care nu are pregătirea necesară pe postul de inspector de specialitate care însă nu poate exista într-o astfel de structură.
Ce s-a gândit diabolicul Apostol? O pun pe Coțofană să aleagă: ori demisionează, ori acceptă să facă și ea ca Pungă și să ocupe ilegal un post, ori o concediază el.

Citește cum și-a adus parvenitul în ASSMB tot neamul din Dâmbovița: soacra, cumnata, verișorii și nepoții.

Activitatea unei astfel de structuri esențiale este strict reglementată prin Ordinul nr. 1.312/250/2020 privind organizarea și funcționarea structurii de management al calității serviciilor de sănătate în cadrul unităților sanitare cu paturi și serviciilor de ambulanță, în procesul de implementare a sistemului de management al calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.
Ordinul este emis de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII și de AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE MANAGEMENT AL CALITĂȚII ÎN SĂNĂTATE, fiind publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 692 din 3 august 2020.
Ordinul are prevederi clare:
Art. 3 ”Activitatea structurii de management al calității serviciilor de sănătate se desfășoară numai cu personal propriu special pregătit care, indiferent de postul ocupat, își desfășoară activitatea cu normă întreagă de 8 ore pe zi/40 de ore pe săptămână sau cu echivalent de fracții de normă întreagă.”
Coțofană nu este personal propriu al Spitalului Sf. Stelian, ci este angajata ASSMB, prin urmare nu poate activa în structura de Management al Calității de la Sf. Stelian.

Art. 7 „(1) Personalul de execuție din cadrul structurii de management al calității serviciilor de sănătate din unitățile sanitare publice se încadrează, în condițiile legii, după cum urmează :
a) pe post de medic, în condițiile art. 249 alin. (2^2) teza I din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 17 alin. (1) lit. a^1) din Legea nr. 185/2017, cu modificările și completările ulterioare
b) pe post de referent, referent de specialitate sau consilier.”
Așadar nu există postul de inspector de specialitate în cadrul unei astfel de structuri.

Legea nu l-a împiedicat niciodată pe Apostol să facă ce „vrea mușchii” lui

După ce a primit decizia de mutare a locului de muncă, Coțofană a explicat în scris lui Apostol și primarului general că dacă ar da curs deciziei de mutare ar comite mai multe infracțiuni prevăzute de Codul Penal: exercitarea unei profesii sau activități fără drept și abuz în serviciu, în condițiile în care ea nu deține un certificat de absolvire al unui curs autorizat de ANMCS de „Managementul calităţii serviciilor de sănătate”, așa cum prevede legea. Lista cursurilor acreditate este disponibilă pe anmcs.gov.ro

Singurul care a răspuns la adresa Laviniei Coțofană a fost șeful ASSMB care a scris, semnat și ștampilat că nu contează că nu are un astfel de certificat cerut de lege și că e suficient faptul că a absolvit un alt curs, cel de management spitalicesc care are un modul de „Managementul calităţii și evaluarea performanței”, instigând-o astfel pe fosta judecătoare la comiterea de infracțiuni, instigare neurmată și de comitere, desigur.
JR Apostol nu a semnat singur enormitatea, ci împreună cu pupila lui, directoarea juridică detașată de la Primăria Corbii Mari unde lucrase doar câteva ore, nevasta președintelui PSD Târgoviște, Nicoleta Ivanovici, recent pusă sub acuzare de DNA exact pentru angajarea sa ilegală la ASSMB. Citește detalii în articolul Încă un „animal politic”: Directoarea Juridică din ASSMB, caz la indigo după cel al chelneriței angajate la Apele Române

Adică altfel spus, cei doi cred că dacă ai terminat ASE unde ai făcut și un curs de legislație, poți lucra ca jurist, dacă ai făcut Drept și ai studiat și un curs de economie poți lucra ca economist și tot așa.
Uneori stai și te întrebi dacă acțiunile lui Apostol și Ivanovici sunt cu intenție sau din prostie. Mai ales că ASSMB pierde proces după proces cu angajații cărora le încalcă drepturile, câțiva dintre aceștia depunând în acest sens plângeri penale pentru abuz în serviciu, intrate și în posesia noastră.
Chiar astăzi un angajat care a fost concediat de Apostol după ce sesizase nereguli la salarizarea personalului, a fost reîncadrat de instanță. Apostol îl concediase urlând: „măcar scap de el cinci-șase luni”. Din datele strânse de noi până acum, ASSMB nu a câștigat niciun proces intentat de angajații concediați sau sancționați iar sumele datorate acestora se plătesc, ați ghicit, din taxele noastre, ale bucureștenilor.

 

2 COMENTARII

  1. Nu prea intelege el cum este cu pregatirea specifica unui ppst. A delegat la centrele de vaccinare – tot sub amenintari de concediere – persoane cu studii superioare gen master doctorat (oricum nu are idee ce inseamna) ca sa traga la xerox buletine sa scoata adeverinte la imprimanta si sa sune la telefon sute de programari si sa lucreze in schimburi. In conceptia lui astea sunt sarcini pentru care a trebuit sa inveti intre 5 si 8 ani studii superioare

  2. Ce treaba are el cu legea? Isi permite sa schimbe incadrarea angajatilor cum vrea. Nu conteaza ca ai studii superioare el te trece pe operator date daca asa vrea sau chiar pe ingrijitoare daca a visat aseara. In orice clipa ne putem astepta sa ne puna chiar si sa zugravim sau sa spalam wc daca asa considera maria sa venita de la tara la orasul asta mare. In schimb,cei cu cazier si periculosi au un post caldut la el in institutie si devin pe zi ce trece mai aroganti si mai plini de ei desi sunt complet paraleli cu activitatile spitalelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.