Home Dezvăluiri Un nou concurs de angajare cu încălcarea legii la Spitalul Universitar

Un nou concurs de angajare cu încălcarea legii la Spitalul Universitar

DISTRIBUIŢI

Zicala „până la Dumnezeu te mănâncă sfinții” se verifică și la Spitalul Universitar de Urgență București care, de luni, 01 august, are un nou manager, pe medicul Dragoș Davițoiu. „Sfinții” din subordinea sa care se ocupă de organizarea concursurilor de angajare având un nou aranjament, de data asta de medic specialist Hematologie la Compartimentul Transplant medular s-au grăbit ca înainte ca Davițoiu să-și preia mandatul, adică vineri, 29 iulie, să lanseze procedura. Ca și în cazul din martie dezvăluit de noi AICI, anunțul pentru concurs nu s-a publicat și pe pagina de internet a instituției așa cum prevede Ordinul Ministerului Sănătății nr. 869/2015 care aprobă metodologiile privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice.
Este evident că aceasta este „procedura” nescrisă a spitalului pentru ca un număr cât mai mic de medici să audă despre concurs ca să iasă cine trebuie.
Ce-o să facă acum proaspătul manager vom vedea, mai ales că în luna august 2015, Spitalul a elaborat o procedură internă care prevedea și ea obligativitatea publicării anunțurilor de angajare pe internet, procedură verificată chiar de doctorul Davitoiu.
Considerăm că personalul însărcinat cu desfășurarea concursului care încalcă pentru cel puțin a doua oară legislația ar trebui măcar sancționat dacă nu chiar concediat de noul manager. Că așa se întâmplă în sistemul sanitar din România, personalul administrativ face ilegalități iar medicii își iau perdafuri nejustificate de la pacienți pentru faptele altora! Așa că trebuie tăiat în carne vie: escrocii să fie arși la buzunar că spitalele nu sunt proprietatea lor personală!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.