Acasă Economia de Dreapta România șomajului și a sărăciei, strategia economică a USL

România șomajului și a sărăciei, strategia economică a USL

DISTRIBUIȚI

DOVADA:

Numărul de șomeri a ajuns la cote alarmante: 739.000 de persoane în luna iulie 2013, cu 38.000 de șomeri mai mult decât în aceeași lună a anului trecut. De la începutul anului avem cu 43.500 mai mulți șomeri.

?ê?£omerii USL din toate zonele României

Disponibilizările sub guvernarea USL nu scutesc niciun domeniu sau zonă a țării:
1. În luna iunie au fost disponi­bilizați 900 de angajați ai Oltchim. Alți 715 salariați ai Oltchim și 960 de anga­jați ai UCM Reșița au intrat în șomaj teh­nic în luna iunie, respectiv în luna iulie.
2. Aproape 750 de salariați au fost disponibilizați de la Mechel în mai multe etape pe parcursul acestui an. La Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii a fost anunțată intenția de concediere colectivă a 134 de angajați de la sfârșitul lunii septembrie.
3. La Hidroelectrica au fost dispo­ni­bilizați 151 salariați în februarie, 304 de angajați în mai și alți 150 în luna iunie. Până la sfârșitul acestui an, 650 de angajați vor părăsi Hidroelectrica.
4. La Combinatul Chimic Amurco Bacău au fost trimiși în șomaj 430 sala­riați în luna iulie, mai mult de jumă­tate din cei 747 de salariați, în cadrul unui program de disponibilizări colective.
5. La începutul lunii septembrie au fost disponibilizați 3.650 salariați la Poșta Română.

Viitorul românului și el în șomaj

Lista concedierilor lui Ponta până la sfârșitul anului este fără speranță:
2.000 angajați vor fi disponibilizați la CFR Infrastructură și CFR Călători, 100 de angajați la CET Bacău, 2.800 de angajați din Administrație și alți 1.500 de angajați de la ANAF, Autoritatea Vămilor și Garda Financiară. Restruc­turarea de la CFR Marfă presupune un plan de concediere a 1.172 muncitori și a 224 de salariați, parte a personalului de specialitate și administrativ.

USL incapabil de soluții 

1. Mediul privat, îngreunat de taxe și de imprevizibilitatea schimbărilor legislative cu care USL ne-a obișnuit deja, nu poate să absoarbă cu niciun chip șomerii din fabrica USL.
2. Locurile de muncă promise nu apar, iar investitorii străini care ar mai putea deschide o activitate productivă fug de România, din motive clare: lipsa de reforme și imprevizibilitatea mediului de afaceri de când este la conducere guvernul USL.

USL are o singură strategie economică: trimiterea României în șomaj. USL aduce sărăcie în România.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.