Acasă Economic-Financiar 340.000 RON contra pirateriei

340.000 RON contra pirateriei

DISTRIBUIȚI

Peste o luna, in perioada 11-12 iulie, va avea loc, la Bucuresti, Congresul Regional pentru Combaterea Contrafacerii si Pirateriei. In sedinta din aceasta saptamana, guvernul a suplimentat bugetul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu 340.000 RON pentru a organiza acest eveniment.

Reprezentanti ai Ministerului Public au avut intalniri cu Comitetul Director al Congresului Global, in urma carora s-a stabilit organizarea, la Bucuresti, in perioada 11-12 iulie 2006, a Congresului Regional pentru Combaterea Contrafacerii si Pirateriei. Sumele ramase neutilizate vor fi restituite la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia guvernului, pana la data de 10 decembrie 2006.

Uniunea Europeana le-a atras atentia in repetate randuri autoritatilor de la Bucuresti asupra cresterii incidentei infractiunilor la legislatia privind proprietatea intelectuala. Conform statisticilor realizate de Inspectoratul General al Politiei in luna mai, infractiunile la drepturile de autor constatate s-au dublat. In doar o luna, politistii Directiei de Investigare a Fraudelor (DIF) confiscasera 1.622 de casete audio-video, peste 7.000 de DVD-uri si CD-uri, 465 de fonograme si 24 de aparaturi folosite pentru copiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.