Home Economic-Financiar Bogdan Chirițoiu: Sectorul energetic prezintă probleme concurențiale serioase

Bogdan Chirițoiu: Sectorul energetic prezintă probleme concurențiale serioase

DISTRIBUIŢI

Sectorul energetic reprezintă o zonă cu probleme concurențiale serioase, pentru rezolvarea lor fiind necesară o colaborare cu autoritatea de reglementare, a declarat, vineri, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la o conferință privind realizările și perspectivele instituției.

'Zona pe care sper să creștem este cea de energie, zonă cu probleme concurențiale serioase. Nu este o piață foarte concurențială. Avem mai mult producători de stat. Este important să dezvoltăm relația cu reglementatorul de pe acea piață. Sper, și cu ajutorul Băncii Mondiale, să progresăm în acest an', a afirmat Bogdan Chirițoiu.

?ê?£ase companii petroliere se află pe primul loc în topul amenzilor, aplicate de CC din 1997 până în prezent, pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale privind eliminarea de pe piață a unui sortiment de benzină, în 2011, amenda ridicându-se la peste 891,7 milioane lei.

De asemenea, președintele CC a menționat piața serviciilor financiare ca fiind o zonă cu probleme, din cauza comisioanelor mari practicate.

'?ê?£i pe zona de servicii financiare sunt probleme. În zona de carduri, comisioanele sunt mari în România. Ne uităm acum să vedem ce se întâmplă la nivel european', a spus Chirițoiu.

Consiliul Concurenței a aplicat, în decursul celor 15 ani de activitate, amenzi în valoare totală de peste 437,7 milioane euro, pentru cazurile de încălcare a legislației în domeniu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.