Acasă Economic-Financiar Premierul a cerut ca discuțiile pe marginea bugetului să fie clasificate

Premierul a cerut ca discuțiile pe marginea bugetului să fie clasificate

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a cerut ca subiectul legat de discuțiile pe marginea bugetului să treacă la documente clasificate, a anunțat vineri, la finalul ședinței de guvern, purtătorul de cuvânt al guvernului, Andrei Zaharescu.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a prezentat în ședința de guvern de vineri un prim proiect al bugetului de stat pe 2013 și al bugetului asigurărilor sociale, în cadrul pachetului de consolidare bugetară pentru anii 2013-2016.

''Vreau să fie cel mai transparent mod și cel mai transparent proces de alocare și de cheltuire a banilor publici și să reflecte viziunea pe care o avem și perspectiva pe următorii patru ani. Pentru prima dată o să vreau să avem în buget, reglementat, publicat, estimările noastre și modul în care gândim finanțarea, în special a proiectelor de infrastructură, pe următorii patru ani -câți bani sunt în 2013, în 2014, în 2015, în 2016, unde vor scădea alocările în următorii patru ani și unde vor crește'', a declarat, la începutul ședinței de Guvern, premierul Victor Ponta.

De asemenea, guvernul a decis să nu comunice nici pe marginea timbrului de mediu, care va înlocui taxa de primă înmatriculare, până la momentul adoptării actului normativ respectiv.

''Doamna ministru Rovana Plumb a prezentat o informare despre taxa auto, dar în acest moment guvernul nu dorește să facă niciun fel de comentariu, să ofere niciun fel de mic amănunt până în momentul în care această hotărâre va fi aprobată. În acel moment vom comunica'', a spus Zaharescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.