Home Economic-Financiar Ungureanu: Cupru Min este neprofitabilă și izolată economic

Ungureanu: Cupru Min este neprofitabilă și izolată economic

DISTRIBUIŢI

Cupru Min a fost vândută de stat deoarece este o companie complet neprofitabilă, iar o investiție de miliarde de euro din partea statului pentru revitalizarea acesteia ar fi creat un deficit enorm, cumpărătorul având și posibilitatea de a vinde unitatea mai departe, a afirmat premierul Ungureanu la postul național de radio.
Întrebat care sunt investițiile asumate de cumpărător, premierul a arătat doar că nimeni nu cumpără pentru a vinde mai departe, dar a nuanțat imediat.
"Nimeni nu cumpără ceva doar ca să aibă sau ca să vândă mai departe. Bun, pot să vândă mai departe, fără discuție, dar la capăt se află un profit, pentru că altfel sunt bani aruncați la gunoi", a afirmat Ungureanu.
El a susținut că prețul de vânzare a Cupru Min a fost "foarte bine consolidat, pe o evaluare precisă" și că statul nu ar fi avut oricum capacitatea de a exploata societatea în lipsa tehnologiei și a investițiilor necesare.
Potrivit premierului, Cupru Min este și o companie izolată economic, deoarece minereul extras ar fi trebuit să ajungă la Zlatna, la o uzină între timp distrusă și vândută la fier vechi.
Întrebat unde o să ajungă minereul în aceste condiții, premierul a răspuns că "o să aibă grijă investitorul, că are tot interesul pentru asta".

Dan Marin

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.