Acasă Economic-Financiar UNTRR propune Guvernului renunțarea la taxa auto, impozit anual diferențiat și reducerea...

UNTRR propune Guvernului renunțarea la taxa auto, impozit anual diferențiat și reducerea rovinietei

DISTRIBUIȚI

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) propune Guvernului mai multe măsuri pentru protecția mediului și atragerea de venituri la buget, precum renunțarea la taxa auto, aplicarea unui impozit anual diferențiat, reducerea rovinietei și majorarea primei de casare.
Asociația solicită aplicarea modelului german prin stabilirea unei taxe anuale, suportată de proprietarii de autovehicule, corelată cu puterea de cumpărare din România, care să țină cont de clasa de poluare, tipul de motorizare și capacitatea cilindrică.
Astfel, UNTRR propune renunțarea la taxa auto, iar impozitul anual să rămână neschimbat la Euro 5, dar să fie diferențiat pentru celelalte categorii: 10% din cuantumul în vigoare la Euro 4, 15-20% la Euro 3, 30-50% la Euro 2, 50-100% la Euro 1 și 100-200% la NonEuro. Modificările ar urma să fie operate treptat, în următorii ani.
"În 2011 din taxa de poluare auto s-au încasat 365 milioane lei, iar în 2012 estimarea este că încasările au fost mai mici cu 25-30%, adică 260-270 milioane lei", se arată într-un comunicat al UNTRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.