Home Educație -Avocatul elevilor-, in lipsa de clienti

-Avocatul elevilor-, in lipsa de clienti

DISTRIBUIŢI


Desi exista o institutie abilitata in rezolvarea problemelor lor, asa-numitul -avocat al elevilor-, un fel de tribunal pentru copii, nici un elev brasovean nu s-a plans -instantei- ca ar avea vreo problema la scoala.

Toti directorii unitatilor de invatamant au fost instruiti cu privire la modul de functionare a tribunalului pentru elevi. Dar nu s-a primit nici o sesizare. -Noi i-am instruit pe directori. Le-am spus cu ce se ocupa aceasta institutie si cum functioneaza ea. Ei i-au informat la randul lor pe elevi. Din fericire insa, nu am primit nici o sesizare din partea elevilor, desi in inspectorat exista o persoana care se ocupa si de asa ceva-, explica Vasile Tifrea, inspector scolar general.

Daca elevii brasoveni prefera sa-si planga pe la colturi nemultumirile, in loc sa le formuleze in scris si sa le trimita la ministrul educatiei, colegii lor din alte judete trimit aproape zilnic scrisori la Bucuresti. -Trei cazuri au fost deja solutionate. Avem si alte sesizari, dar deocamdata suntem in faza verificarilor-, explica Daniel Tomoni, seful Biroului de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Orice elev poate depune o petitie, reclamatie, memoriu prin care sa semnaleze incalcarea unui drept fundamental constitutional sau educational la adresa avocatul.elevilor@men.edu.ro. Pana la varsta de 18 ani, copiii si elevii pot fi reprezentati de un parinte. La investigatie se vor contacta ambele parti implicate. Dupa anchetarea cazului si judecarea lui, -instanta- va elibera o decizie prin care se vor stipula drepturile si obligatiile partilor implicate in caz. Decizia va intra in vigoare imediat dupa semnarea acesteia de catre ministru. Poate fi contestata in termen de 10 zile de la semnarea ei de catre ministru.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.