Acasă Educație Funeriu recomandă ca părinții să suplinească ceea ce școala nu poate oferi...

Funeriu recomandă ca părinții să suplinească ceea ce școala nu poate oferi în pandemie

DISTRIBUIȚI

Pandemia a schimbat în mod ireversibil stilul în care ne educăm copiii, a declarat fostul ministru Daniel Funeriu în cadrul Știrilor B1 TV, unde a pledat pentru lungirea anului școlar în România și a explicat că „părinții care s-au ocupat de copiii lor în pandemie și au suplinit ceea ce școala nu a putut să ofere copiilor au astăzi copii mai bine pregătiți”.

Daniel Funeriu: Pandemia ne-a arătat că implicarea părinților în educarea propriilor copii e un lucru esențial
Întrebat cum crede că va arăta noul an școlar după unul în care ritmul de studiu poate că s-a mai redus, având în vedere că multe ore de curs s-au desfășurat online din cauza pandemiei, fostul ministru al Educației a explicat: „Aș vrea aici să fiu foarte clar. Pandemia a schimbat în mod ireversibil stilul în care ne educăm copiii. În particular, ca să nu o mai dăm după copac, că toată lumea vorbește așa în eufemisme, dar eu o să o spun direct, părinții care s-au ocupat de copiii lor în pandemie și au suplinit ceea ce școala nu a putut să ofere copiilor au astăzi copii mai bine pregătiți. Pandemia ne-a arătat, pe lângă o serie de multe deficienție, și faptul că implicarea părinților în educarea propriilor copii e un lucru esențial”.

„Nu ne-am vaccinat, bănuiesc, așadar, că acest val al variantei Delta va fi mai puternic în România decât altundeva, așa că nu pot să vă spun astăzi cum va începe școala, dar ce pot să vă spun este că părinții pot să suplinească ceea ce școala nu poate oferi în pandemie și nu numai”, a adăugat Daniel Funeriu.

Este obligatoriu să lungim anul școlar în România, spune el.

„Aș mai spune că l-am văzut pe domnul ministru spunând că vrea să lungească anul școlar, eu aș fi făcut-o deja de acum. Este obligatoriu să lungim anul școlar în România, pandemie sau ne-pandemie. Vă reamintesc că un elev german, după 12 ani de studii, va fi petrecut doi ani și jumătate mai mult în școală pentru că ei au 46 de săptămâni de școală, în loc de 37, câte avem noi”, a mai afirmat Daniel Funeriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.