Acasă Educație S-a publicat topul universităților românești

S-a publicat topul universităților românești

DISTRIBUIȚI

Conform statutului Asociației Ad Astra unul din obiectivele acesteia este „sprijinirea cercetării în România şi a reformei din educaţie şi cercetare”. Pentru atingerea acestui obiectiv membrii asociației aderă principiului „finanțarea urmează performanța”, fapt subliniat în ultimele comunicate de presă și/sau scrisori deschise adresate decidenților politici din România, unde sunt detaliate punctele cheie de reformă în domeniul educației și cercetării.

Asociația Ad Astra a făcut un prim pas în ierarhizarea universităților din România în 2006, ca parte a unui proces mai amplu inclus în Cartea Albă a Cercetării din România.
În acest context salutăm inițiative recente precum Exercițiul Național de Metaranking Universitar, un prim raport fiind întocmit în 2016 de un grup de experți numiți prin Ordinul de ministru nr. 5665/27.10.2016

Astăzi, Asociația Ad Astra a anunțat finalizarea Exercițiului Național de Metaranking Universitar – 2017

Metarankingul Universitar-2017 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group numiţi în 2016 de Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru a elabora Metarankingul Universitar-2016. Prezentul Raport continuă activitatea precedentă. Publicarea pe situl Ad Astra urmează deciziei publice adoptate de asociație prin care sprijină acest demers. Această publicare nu angajează asociaţia asupra conţinutului al cărui copyright aparţine autorilor. Toate analizele prezentate în cele ce urmează pornesc de la datele disponibile pe websiteurile clasamentelor internaţionale ale universităților la data de 27 noiembrie 2017.

Un extras din raportul prezent este redat în fotografie, iar raportul complet este accesibil aici.

4 COMENTARII

    • Ce omisiune? Scrie că experții sunt numiți prin ordin de ministru. Jigniți inteligența cititorilor! Cât despre incomplet sau complet, asta e ceva relativ, desigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.