Home Educație Studentii economisti si-au luat licenta in… greva!

Studentii economisti si-au luat licenta in… greva!

DISTRIBUIŢI

Studentii anului IV de la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor de la Universitatea -Al.I. Cuza- au refuzat sa intre la cursuri la inceputul acestei saptamani. Nemultumirea lor era legata de decizia Senatului de a schimba, cu numai o luna inainte, modalitatea de sustinere a examenului de licenta. Desi in ultimii patru ani examenul de licenta de la FEAA a fost sub forma de teste-grila, membrii Senatului au decis ca anul acesta sa se desfasoare un examen clasic, numai cu subiecte de teorie. Studentii s-au plans ca este aproape imposibil sa acumuleze intr-un timp atat de scurt informatiile necesare pentru a pregati corespunzator examenul de licenta. La unele dintre specializarile de la FEAA, studentii aveau de invatat chiar si la noua materii. -Dupa ce patru ani am tot invatat si am dat examene-grila, acum ei ne cer sa reproducem niste informatii, pentru care putem fi notati intr-un mod subiectiv. Noi nu am dorit sa ajungem la proteste de strada, dar parerea noastra nu a contat-, a declarat Marius Danga, reprezentantul studentilor de la sectia de Marketing de la FEAA.

Studentii s-au adunat in fata corpului B de la Universitate chiar de la primele ore ale diminetii, scandand si strigand -Parerea noastra conteaza- sau -Nu vrem reforma de dragul reformei-. De altfel, toti cei 250 de studenti adunati la greva aveau insigne cu -Nu- in piept.

Negocierile dintre studenti si reprezentantii facultatii au inceput tarziu, dupa ora 13.30, nu inainte insa ca sefii facultatii si ai universitatii sa acuze studentii ca sunt manipulati politic. -In spatele protestelor lor se ascund, de fapt, interese obscure, de ordin politic. La noi nu tin amenintarile de tipul celor de la Resita. Este o palma pe care studentii ne-au dat-o aici. Tocmai mie, care, culmea, sunt singurul expert pe probleme ale universitatilor flexibile invitat la Bruxelles la o intrunire-, a declarat Dumitru Oprea, rectorul universitatii.

Inainte de negocieri, acesta chiar i-a amenintat cu actionarea in judecata pe o parte din liderii studentilor.

Cei 250 de protestatari au stat cuminti in fata FEAA pana s-au terminat negocierile. Din fericire pentru protestatari, greva a avut un final fericit. -S-a renuntat ca la licenta sa se dea patru obiecte din partea generala. Au ramas numai doua. De asemenea, s-a stabilit ca la partea de specialitate bibliografia sa nu contina mai mult de 300 de pagini. Asa ca, deocamdata, am renuntat la proteste-, a declarat Catalin Ivan, reprezentantul studentilor de la FEAA.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.