Home Educație Unde bate ministerul, pupa inspectoratul!

Unde bate ministerul, pupa inspectoratul!

DISTRIBUIŢI

– Aproape toate gradatiile de merit din acest an acordate de Inspectoratul Scolar Iasi s-au dat pe ochi frumosi

– Pe lista profesorilor premiati se afla si doua inspectoare demise de MEC in urma unor scandaluri ce au zguduit invatamantul iesean

Ca si in cazul pretransferurilor din judetul Iasi, unde pe primele locuri pentru o scoala mai buna s-au situat inspectori scolari, sotii de oameni politici sau profesori cu pile, si gradatiile de merit impartite de catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au fost acordate tot pe ochi frumosi. Mai precis, cei care se afla in topul punctajelor pentru gradatiile de merit sunt inspectorii scolari si directorii de scoli, in timp ce profesorii cu activitate meritorie sunt in coada listei. Mai mult, pe listele celor care au obtinut gradatii de merit, adica 20% in plus la salariu pentru urmatorii patru ani, se afla persoane care au fost implicate in scandaluri ce au intors pe dos invatamantul iesean.

Gradatii de merit -pe spranceana-

De altfel, aproape toate gradatiile de merit din acest an au ajuns sa fie impartite intre fosti sau actuali inspectori scolari si directori de scoli. Ceea ce este insa mai revoltator este faptul ca au reusit sa primeasca astfel de gradatii fosti inspectori scolari care si-au dat demisia tocmai dupa ce au fost implicati in diferite scandaluri ce au revoltat conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Este vorba de fosta inspectoare cu activitati educative, Adina Andrei, care, primind 74 de puncte, va beneficia timp de patru ani de un salariu marit cu 20%. Ea a fost nevoita sa-si dea demisia dupa scandalul de acum un an de la discoteca Maxx Space, unde patru elevi au ajuns in spital cu arsuri foarte grave, iar o eleva a murit.

De asemenea, membrii comisiei consultative la Limba romana au aprobat chiar acordarea unei gradatii de merit si fostei inspectoare de Limba romana Claudia Ciobanu, care si-a dat demisia tot in 2002, dupa ce a fost implicata intr-un scandal privind facilitarea vanzarii de carti in mai multe unitati de invatamant. Aceasta va primi gradatie deoarece a reusit sa obtina la randu-i 70 de puncte. -Ele si-au dat demisia de la inspectorat, dar activitatea lor a fost evaluata ca profesor pe ultimii patru ani-, ne-a spus Gabriela Paduraru, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean.

Inspectorii scolari, supermani educationali

Desi pare greu de crezut, actuala inspectoare de la activitatile educative din cadrul ISJ, Magdalina Ioachim, a reusit sa obtina un punctaj de 98 de puncte din 100 si astfel va primi si ea gradatie de merit. De asemenea, vor mai primi gradatii inspectoarea de la disciplinele tehnice, Claudia Tanase, care are un punctaj de 79 de puncte si este prima pe lista la disciplina ingineri, inspectoarea de matematica, Julieta Grigoras, cu 80 de puncte, inspectoarea de chimie, Elena Iliescu, cu 92 de puncte, inspectorul teritorial Viorel Banu, cu 75 de puncte, inspectoarea de fizica, Laura Ciocoiu, cu 73 de puncte, inspectoarea de la invatamantul primar Eugenia Gavril, cu 83,5 puncte. Lista poate continua cu inspectorul de desen Gheorghe Ghiorghita Vornicu.

Nici fostii inspectori scolari nu au fost uitati de actuala conducere, deoarece in timpul mandatului au reusit sa se implice in tot felul de programe nationale sau europene care au fost punctate foarte mult. De exemplu, fosta inspectoare de la perfectionare Diamanda Leahu, fosta inspectoare de la limba franceza Suzana Marcu, fostul inspector de limba engleza Gica Popescu sunt toti pe lista celor care vor primi gradatii de merit. Pe aceeasi lista se mai regasesc fostul inspector de la programe Florin Iancu si fosta inspectoare de chimie Margareta Constatinescu.

Sefii ISJ se pierd in explicatii puerile

Daca ar fi sa luam in calcul si cei aproximativ 20 de directori de scoli si licee care au primit gradatii de merit, vom constata ca pentru un profesor obisnuit, indiferent de rezultate, gradatiile de merit au fost aproape inaccesibile. -Oricat de bun ar fi un cadru didactic la catedra si chiar daca a avut rezultate excelente cu elevii la diferite concursuri, din cauza fisei de evaluare nu prea a avut sanse sa obtina aceste gradatii. Au fost punctate foarte mult programele internationale, insa se stie foarte clar ca intr-o unitate de invatamant directorii se inghesuie sa se implice in aceste programe chiar daca nu fac nimic in acest sens-, ne-a spus un profesor revoltat. Alte cadre didactice ne-au atentionat ca in cadrul comisiilor consultative pe discipline s-au facut marile aranjamente, deoarece au iesit in frunte profesori care niciodata nu s-au remarcat la catedra. In tot acest scandal, conducerea ISJ se multumeste sa arunce pisica in ograda altuia. -ISJ nu s-a implicat in acordarea gradatiilor de merit. Membrii comisiilor pe discipline au analizat fiecare dosar in parte si au acordat punctajele respective. Noi numai am avizat in cadrul Consiliului de administratie-, a declarat, in urma cu trei zile, intr-o conferinta de presa Doru Tigau, adjunctul ISJ.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.