Acasă În Lume Alina Bica si Elena Udrea, reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa...

Alina Bica si Elena Udrea, reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica (video)

DISTRIBUIȚI

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, anunţă instituţia, care precizează că ele au fost ridicate de pe stradă. Cele două sunt condamnate la închisoare.

Alina Bica are mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 90 din 26.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală, condamnată la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de “favorizarea făptuitorului”.

Elena Udrea  are un mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, condamnată la 6 ani închisoare.
Fapta: luare de mită și abuz în serviciu.

Conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, Udrea, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost reţinută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Bica, acuzată de luare de mită şi corupţie, a fost reţinută tot pe stradă, patru ore mai târziu. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională.

Ambele aveau alertă roşie în baza de date Interpol, precizează instituţia.
Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împotriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.