Acasă În Lume Plan de pace pentru Orientul Mijlociu

Plan de pace pentru Orientul Mijlociu

DISTRIBUIȚI

In timp ce la Geneva se pregatea noul plan de pace pentru Orientul Mijlociu, emisarul american in regiune, William Burns, a cerut Israelului sa-si respecte angajamentele referitoare la foaia de parcurs, mai ales in ceea ce priveste distrugerea coloniilor evreiesti neautorizate. Coloniile sunt create in teritoriile palestiniene, fara autorizarea prealabila a guvernului. Ulterior, majoritatea au primit aceasta aprobare. Conform planului de pace international adoptat oficial de guvernul Ariel Sharon, Israelul si-a asumat angajamentul de a ingheta colonizarile si de a distruge coloniile create dupa martie 2001. Pentru a-si exprima nemultumirea, Statele Unite au decis, saptamana trecuta, sa excluda suma de 289,5 milioane de dolari din garantiile bancare americane acordate Israelului pentru o serie de imprumuturi. Conform legislatiei internationale, toate coloniile israeliene din teritoriile palestiniene sunt ilegale.

Astfel, armata israeliana a lansat, in cursul noptii de duminica spre luni, o operatiune de mare amploare, pentru gasirea unor militanti palestinieni din Ramallah, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene citate de AFP.

Potrivit unor surse militare israeliene, 30 de palestinieni membri ai miscarii islamiste radicale Hamas au fost arestati in cursul operatiunillor, care au avut drept scop anihilarea unor celule Hamas din Ramallah, responsabile pentru comiterea mai multor atentate soldate cu moartea a 82 de israelieni, majoritatea civili, de la inceputul Intifadei, in septembrie 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.