Acasă În Lume Scandal de coruptie in parlamentul polonez

Scandal de coruptie in parlamentul polonez

DISTRIBUIȚI

Partidul polonez Drept si Justitie (PIS), de opozitie, a solicitat autodizolvarea parlamentului, in urma unui nou scandal de coruptie la nivel inalt.

-Aceasta Dieta si-a pierdut intreaga legitimitate-, a declarat presedintele PIS, Jaroslaw Kaczynski. Presa poloneza a anuntat ca Parchetul din Gdansk ancheteaza, de trei luni, un caz de mita in valoare de 10 milioane de dolari, in care sunt implicati membri ai Partidului Social-Democrat (SLD), de guvernamant.

Parchetul banuieste ca suma a fost varsata in schimbul adoptarii, in iunie 2003, a unei noi legi privind jocurile de noroc, care prevede reducerea de la 200 la 50 de euro a impozitului lunar pentru aparatele de joc.

Cotidianul -Gazeta Wyborcza- afirma ca presedintele grupului parlamentar al SLD, Jerzy Jaskiernia, a militat pentru aceasta reducere, in conditiile in care unul dintre colaboratorii sai apropiati detine cateva mii de astfel de aparate.

Jaskiernia a negat orice implicare in acest caz, calificand acuzatiile drept -absurditati fara nici un fundament-.

Initiativa PIS, sustinuta si de un alt partid de opozitie, nu are nici o sansa de reusita, deoarece majoritatea deputatilor se opune dizolvarii parlamentului.

Acesta este cel de-al doilea caz de coruptie dezvaluit in decurs de o saptamana in Polonia. Ministrul sanatatii, Leszek Sikorski, a anuntat ca peste 200 de medicamente au fost inregistrate si puse in vanzare in Polonia fara respectarea procedurilor. El a sesizat Parchetul, care a declansat o ancheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.