Home Life Dacă ești bun la matematică, atunci nu ezita să încerci să joci...

Dacă ești bun la matematică, atunci nu ezita să încerci să joci la ruletă

DISTRIBUIŢI

Unele jocuri de noroc nu îți solicită deloc mintea, sunt pur și simplu ușor de înțeles și jucat și sunt distractive. În această categorie intră sloturile, care sunt, probabil, cel mai simplu joc de cazinou.

Alte jocuri, precum pokerul, de exemplu, implică și cunoștințe de matematică, strategie, cunoașterea unor elemente de psihologie și altele. Blackjack este, de asemenea, un alt joc de noroc care nu se bazează exclusiv pe noroc. Poate ai auzit de cazuri celebre de jucători care au învățat să numere cărțile și au învins cazinoul de multe ori.

Deși poate nu te-ai gândit până acum, și ruleta implică anumite cunoștințe de matematică. Te poți folosi de matematică pentru a te ajuta să îți crești șansele de câștig la ruletă atunci când joci pe bani reali. Înainte de a juca pe bani adevărați, poți exersa tehnicile bazate pe matematică participând la jocuri casino gratis.

Nu trebuie să îți faci griji că ai nevoie de cunoștințe avansate de matematică pentru că nu este așa. Durează puțin să înveți strategiile bazate pe această știință exactă. Cu toate că este destul de simplu de aplicat matematica la jocul de ruletă, mulți jucători ignoră complet acest aspect și nepăsarea îi costă bani pe termen lung.

Iată ce trucuri este bine să știi pentru a-ți spori șansele de câștig la ruletă, folosind matematica:

Schema roții de ruletă

Roata de ruletă a fost concepută pentru a avea anumite particularități în funcție de tipul de joc de ruletă: europeană și americană.

În timp ce ruleta americană se prezintă cu două spații de zero (unul simplu și unul dublu zero), roata ruletei europene are doar un singur spațiu de zero. Se înțelege de la sine că în cazul ruletei americane, cazinoul este în avantaj datorită existenței “buzunarului” dublu zero și nu este tocmai avantajos pentru jucător. În schimb, la ruleta europeană jucătorul este favorizat în comparație cu varianta americană datorită existenței unui singur spațiu de zero.

La ruleta europeană te poți aștepta să pierzi, pe termen lung, 2,7% din banii cu care pariezi. La ruleta americană, trebuie să te aștepți să pierzi 5,26%.

La cele două tipuri de ruletă, ordinea dispunerii numerelor pe roată este într-o ordine diferită, dar există totuși unele asemănări. La ruleta europeană, există 37 de numere, iar la cea americană sunt 38.

Atât la ruleta americană cât și la cea europeană, spațiile cu numere roșii și cele cu numere negre se succed în mod egal împrejurul roții. Numerele mici (numerotate de la 1 la 18) și numerele mari (numerotate de la 19 la 36) alternează cât mai mult posibil.

Pe o roată europeană, regula de mai sus este diferită doar dacă spațiul 5 se află lângă 10, dar la ruleta americană situația nu este atât de echilibrată existând mai multe situații când regula este deosebită de cea a ruletei europene.

Poți învinge cu adevărat folosind matematica?

Cotele sunt cele mai importante lecții de matematică. Dacă înțelegi cum funcționează poți paria în cunoștință de cauză. Mizele se bazează pe câte numere sau spații sunt pe roată și câte dintre acele numere câștigă la pariul pe care îl plasezi.

De exemplu, dacă pariezi pe numărul 23, ai șansa de a câștiga 1 din 37 sau 1 din 38. Când pariezi pe roșu cotele sunt 18 din 37 sau 18 din 38. Puteți vedea că șansele sunt mult mai bune pentru a paria pe roșu decât 23, dar roșul plătește doar 1 la 1 și 23 plătește 35 la 1.

Regula En Prison, care aplică cunoștințe minime de matematică, este disponibilă doar la anumite mese de ruletă și îți permite plasarea pariului pierdut în închisoare până la următorul pariu. Dacă câștigi următorul pariu, primești înapoi pariul care se află “în închisoare”, plus câștigul tău la pariul curent. Singurul mod în care pierzi un pariu egal este atunci când pierzi două pariuri la rând.

Strategiile și numărarea săriturilor mingii

Poți folosi în favoarea ta Secvența Fibonacci, care te ajută să îți faci o strategie de pariere și nu neapărat să prezici unde aterizează mingea. În șirul lui Fibonacci, numărul care urmează este întotdeauna suma celor două numere dinaintea lui. Unii pariori folosesc aceeași secvență atunci când fac un pariu pe bani reali pe ruletă.

Unii jucători urmăresc cum se învârte ruleta de câteva ori înainte de a plasa pariul. De fapt, ei numără de câte ori mingea sare înainte de a ateriza pe un anumit spațiu. Acest lucru îi ajută să înțeleagă mai bine unde ar putea ateriza mingea și astfel le cresc șansele de câștig. Nu este o metodă foarte precisă deoarece ar mai trebui luată în calcul și variabila presiunea aerului.

Concluzie

Așadar, matematica te ajută foarte mult să înțelegi cum funcționează roata jocului de ruletă, de ce un avantaj al casei mai mic este favorabil pentru tine ca jucător, de ce cotele funcționează într-un anumit mod. De asemenea, poți aplica anumite cunoștințe de matematică în gestionarea banilor pentru pariuri, cum este șirul lui Fibonacci.

Totuși, oricât de bun ești la matematică, nimic nu îți garantează că poți învinge ruleta bazându-te pe matematică. Este un joc care implică și noroc, există și avantajul casei la mijloc, iar elemente întorc jocul în favoarea cazinoului, de cele mai multe ori.

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.