Home Life Paul Everac va fi înmormântat astăzi, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu

Paul Everac va fi înmormântat astăzi, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu

DISTRIBUIŢI

 Paul Everac va fi înmormântat astăzi, pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, după o slujbă de înmormântare care va avea loc de la ora 12.00, la Uniunea Scriitorilor, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al scriitorului, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Paul Everac, pe numele său real Petre Constantinescu, a murit marți, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde era internat de o lună din cauza unor suferințe cronice.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al scriitorului a fost depus miercuri după-amiază la sediul Uniunii Scriitorilor din România (USR), unde va avea loc și slujba de înmormântare, astăzi de la ora 12.00. Cei care doresc să le lase o ultimă dedicație scriitorului și familiei acestuia o pot face prin intermediul cărții de condoleanțe puse la dispoziție de familie la sediul USR.
„Pentru mine, moartea tatălui meu este doar o trecere spre nemurire. Sper ca miile de personaje cărora le-a dat viață să înceapă să tulbure conștiința apartenenților neamului său“, a declarat fiul dramaturgului, Eugen Constan­tinescu.
Paul Everac s-a născut la București pe 23 august 1924.
În 1948, el a scris prima sa opera literară, poemul dramatic „Robinson“. Au urmat, în interval de câțiva ani, alte zece piese, în general reinterpretări și parafraze de mituri cunoscute ca Oedip, Ifigenia, Ioan Botezătorul, Noe sau evenimente ca Revoluția Franceză.
Piesele sale de teatru – peste 140 – au cunoscut reprezentări în țară și în străinătate, au fost adaptate pentru teatru radiofonic, film și televiziune, primind cronici elogioase și fiind premiate de Ministerul Culturii, Uniunea Scriitorilor din România, al cărui membru a fost din 1960, și Academia Română. În 1986, i-a fost acordat premiul Uniunii Scriitorilor pentru întreaga activitate.
După Revoluție, a fost numit director general al Televiziunii Române (1993 – 1994), iar apoi director al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistă „Nicolae Iorga“ de la Veneția (1995 – 1997).    

Mediafax

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.