Home Dezvăluiri Cioloș a numit lupul paznic la oi: Talpeș e în ...

Cioloș a numit lupul paznic la oi: Talpeș e în CONSILIUL GOVITHUB

DISTRIBUIŢI

Cu surle și trâmbițe a apărut lângă primul ministru un nou CONSILIU: GovITHub. La lansarea programului GovITHub, premierul Cioloș ne anunța: „să desțelenim terenul și să putem pune în momentul respectiv altceva în loc, o altfel de legislație, un altfel de concept al administrației (…) mai puțin birocratic, mult mai transparent, mult mai deschis, în așa fel încât pe viitor să nu mai avem doar trei-patru firme de IT care să câștige toate licitațiile din administrația publică și care, mai mult, să vină și să construiască software-uri care nu sunt compatibile între ele. Deci, creăm așa felii și insule în administrație, care nu comunică între ele”, le-a transmis premierul Cioloș participanților la lansarea programului GovITHub.
Așadar rolul noului CONSILIU este să coordoneze proiectele de informatizare, să selecteze cine va coordona proiectele de informatizare și să hotărască cine va lucra în proiectele de informatizare.
Dar, surpriză : cine face parte din noul CONSILIIU? Chiar Florin Talpeș de la firmele Softwin și BITDEFENDER.
Cum o fi devenit TALPEȘ zâna cea bună sau călărețul pe cal alb? De ce este TALPEȘ vector de IMAGINE?

CITEȘTE ȘI GHINION pentru ROMÂNIA : Softwin și ghișeul unic!
Florin Talpeș este un campion al contractelor din bani publici. Prin urmare, prin numirea lui Talpeș în Consiliu, înțelegem că din cele 3-4 firme de IT va rămâne doar una, Softwin, sau vreun pui de-al ei?
 Am dezvăluit anul trecut pe larg câteva din marile lovituri date de Florin Talpeș, de SOFTWIN și de BITDEFENDER.

CITEȘTE ȘI Misterul caietelor de sarcini identice și zecile de mii de euro de la SOFTWIN către un fost consilier al Androneascăi

Am prezentat nenumăratele contracte cu alocare directă și fără rezultat la Institutul Național de Statistica : “serviciile de popularizare ( inclusiv materiale auxiliare ) pentru recensământul Populației și al locuințelor în anul 2011, procedura a fost : Negociere fără anunț de participare, cu o valoare de 4944667 lei și anunț de atribuire 107790/24.05.2011. Iar rezultatele dezastruoase ale acestui contract îl știm cu toții.
 Dar acest contract nu a fost singurul pe care Softwin și Florin Talpeș l-a primit cadou de la INS. Un alt contract a fost cel de “servicii de tipărire și  distribuire instrument statistic pentru recensământul Populației și a Locuințelor în anul 2011” cu aceeași procedura de Negociere fără anunț de Participare cu o valoare impresionantă de 9847436 lei având anunțul de atribuire 108064/27.05.2011. 
 Și al treilea contract de “servicii de sectorizare geospațiala”, cu aceeași procedura preferata de Talpeș de Negociere fără anunț de Participare, cu o valoare a contractului de 9270412 lei cu anunț de atribuire 130906/22/11/2012.
 Milioane de euro au plecat de la INS către Softwin, fără rezultate, detalii AICI.
 Spectaculos este și faptul că băiatul deștept din IT, Florin Talpeș și-a aprobat propriile proiecte de cercetare de zeci de milioane de euro, fără că ANI să sesizeze procurorii despre acest lucru. Credeți că în noul Consiliu nu și le va aproba din nou? O fi devenit corect între timp? Să nu fi știut Cioloș acest lucru când l-a așezat pe Florin Talpeș la stânga lui?

Premierul mai declara la lansarea proiectului GovITHub: „chiar am avut zilele trecute o discuție pe păduri, pe această idee ce putem face ca să ținem sub control și să reducem acest fenomen al tăierilor ilegale și al lipsei de transparență (…) în modul în care este utilizat lemnul în România. În urma a ceea ce se întâmplă și ce se lucrează pe partea asta de IT, o să venim și cu modificări de legislație, să adaptăm legislația la acest nou sistem de a funcționa în administrație. Dar avem nevoie să avem baza asta, infrastructura asta, ca să putem schimba și legislația. Altfel degeaba schimbăm legislația, dacă nu avem un alt mecanism cu care să funcționăm”, a afirmat Cioloș.

Dar ROMSILVA a plătit deja un milion de dolari ca să NU știm câte păduri are România după cum arătam AICI. Ghiciți cui? Lui Softwin și Totalsoft care au implementat în anul 2012 un sistem informatic complex (ERP) în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva care nu a funcționat niciodată. Sistemul trebuia să asigure „culegerea și gestionarea informațiilor forestiere, a proceselor administrative, financiare și contabile, managementul documentelor și nu numai, asigurând accesul tuturor factorilor interesați la acestea, în scopul unei gestionări performante a companiei”.

Dar chiar așa: „pleac-ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii”, pe față? Poate Cioloș chiar nu știe cine este Talpeș.

Florin Talpeș a fost uns de ministrul Daniel Funeriu președinte al Consiliului Național pentru Dezvoltare și Inovare. Acest Consiliu, așa cum probabil, de fapt , nimeni nu își mai aduce aminte, a asigurat coordonarea științifică a conducerii de către UEFISCDI a programelor parteneriate în domeniile prioritare și inovare din cadrul Programului Național de Cercetare – Dezvoltare și Inovare ÎI primind de la statul român zeci de milioane de euro, cu mult mai mult decât alte proiecte strategice naționale.
Că și în cazul noului CONSILIU GovITHub, nici la vechiul Consiliu nimeni nu a înțeles cum a fost selectat. Nici un organ de stat nu a studiat și nu a analizat cum au fost aprobate, selectate și date la Talpeș și prietenii lui, zeci de milioane de euro. Rezultatul acestor proeicte de cercetare nu a fost discutat, deoarece , în fapt, rezultatul este ZERO.
Sub coordonarea vechiului CONSILIU s-au derulat competiții, s-au finanțat 552,6 milioane ron, adică peste 100 milioane de euro. Pentru Talpeș și prietenii lui.
Istoria se repetă de data această cu noul consiliu GovITHub. Pare că are și Florin Talpeș un hobby: cel mai mult îi plac consiliile  și participă ca așa zis vector de imagine, la câte un Consiliu în fiecare Guvern. Stați liniștiți! Numai dacă e vorba de același rezultat: sute de milioane de euro de împărțit.
Băiatul deștept din cercetare care a împărțit mai mulți bani publici decât în cazul MICROSOFT ne-a și recunoscut printr-o notificare agresivă trimisă anul trecut că SOFTWIN și BITDEFENDER au depus  10 (zece) proiecte pentru a beneficia de fondurile gestionate de CNDI, condus de Talpeș și BITDEFENDER a câștigat 3.2 milioane de RON, după cum publicam AICI.
Cât o să aibă de lucru DNA-ul!

Citește și „Băiatul deștept” din cercetare, Florin Talpeș, a împărțit mai mulți bani publici decât în cazul Microsoft

Foto: Adevărul

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.