Home Social Studenții care vor să urmeze o facultate in 2014 trebuie să plătească...

Studenții care vor să urmeze o facultate in 2014 trebuie să plătească taxe mai mari

DISTRIBUIŢI

Cei care aspira la statutul de student, dar nu au norocul sa ocupe un loc bugetat, trebuie sa plateasca taxe mai mari, anul acesta. In unele cazuri, pretul pe carte a crescut si cu 40%. Cele mai scumpe facultati, atat din Cluj, cat si din Oradea, sunt cele de medicina. La Oradea, taxa a crescut cu 40%, iar un an universitar costa pana la 20 de mii de lei, pentru liniile cu predare in limba engleza.

 

Pretul nu e unul mic nici la Cluj, unde un student strain scoate anul din buzunar 5.000 de euro, adica aproape 22.000 de lei.

 

Arhitectura este si ea in topul celor mai scumpe facultati. La Cluj, taxa pe un an este de 4.400 de lei, in timp ce la Oradea, este de 4.000 de lei. Cea mai mare crestere inregistrata la Cluj este la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, unde pentru un an universitar un student va plati 3.000 de lei.

 

La Universitatea Dunarea de Jos din Galați, taxele la facultațile cu profil tehnologic au crescut cu 200 de lei, iar la cele cu profil uman cu 100 de lei.

 

Astfel, la Facultatea de Medicina și Farmacie, studenții vor plati 5.500 de lei pe an, mai puțin insa fața de 7.000 de lei, cat il costa pe un tanar care vrea sa studieze medicina la Universitatea Ovidius din Constanța.

 

Pentru ASE, taxa la universitațile din Galați și Constanta este aceeași – 2.700 de lei. La Litere insa oferta de la malul Dunarii este de 2.700 de lei, in timp ce la malul marii ea crește și ajunge la 3.000 de lei. La Facultatea de Inginerie, studentii vor plati 3.200 de lei, cu 200 de lei mai mult fața de cei de la la Universitatea Ovidius din Constanța.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.