DISTRIBUIȚI
directorul ASSMB

Vasile Apostol, un personaj dubios detașat la ASSMB în mandatul Gabrielei Firea de la o firmă de pază din Târgoviște este menținut în mod cu totul surprinzător de Nicușor Dan în funcția de Director General Interimar al ASSMB. Presa a demascat multiplele ilegalități comise de Apostol dar se pare că individul l-a prins de nas și pe Nicușor.

Demascat deja că nutrește ură rasială și dispreț față de rezerviștii din SRI, detalii în articolele „băga-mi-aș p**a-n rasa voastră” și AUDIO- Directorul General al ASSMB enervat de rezerviștii din SRI care vor să-l schimbe și de angajații care „demult nu-și mai fac treaba”, astăzi inteligentul Apostol a decis să îi mute unilateral locul de muncă  singurului consilier juridic al Spitalului Colțea, Lavinia Nicoleta Coțofană, la Spitalul Sf. Stelian, la Managementul Calității, un domeniu pentru care jurista nu are pregătirea necesară, neavând urmat vreun curs de specialitate. Conform art.41, aliniat 3, litera b) din Codul Muncii, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părților, locul muncii fiind enumerat distinct. Prin urmare, Coțofană trebuie mai întâi să-și dea acordul pentru mutarea sa la un alt loc de muncă.

De altfel, astăzi managerul Spitalului Colțea, Paul Iordache a mărturisit mai multor medici că nu se va descurca fără experiența consilierei juridice.

În urmă cu unsprezece luni, Apostol a mai încercat să scape de Coțofană, anunțând într-o ședință la ASSMB că i-a propus primarului Nicușor Dan desființarea Serviciului Suport Spitale și acesta ar fi acceptat propunerea. Detalii AICI. Doar că nu era adevărat și Coțofană a rămas la ASSMB, respectiv la Colțea. Ba mai mult, aceasta s-a și înscris la concursul pentru șefia Departamentului de Achiziții de la Colțea unde a demonstrat că se încerca fraudarea procedurii, detalii în articolul Șefele de achiziții de la 3 spitale au conceput un subiect de concurs fără să știe că prevederile sunt abrogate de trei ani. Concursul a fost suspendat.

După ce a năvălit DNA-ul peste el la ASSMB, Apostol a și hărțuit-o pe Lavinia Coțofană. Detalii AICI.

Mutarea de azi intervine după ce Coțofană a sesizat autoritățile pentru o multitudine de infracțiuni comise în Colțea, iar în prezent au loc audieri în dosare formate ca urmare a sesizărilor acesteia.

Coțofană a descoperit în Spitalul Colțea inclusiv raportări false de pacienți ale unor șefi de secție din spital cu consecința fraudării bugetului CNAS, sume încasate de la furnizorii de medicamente și nedeclarate la Agenția Națională a Medicamentului și contracte fictive de muncă.

După dosarele întocmite la Gomoiu și Colțea la sesizările ei, mutată la Sf. Stelian, Coțofană care a fost și ofițer SRI, dacă se va duce la noul loc de muncă, nu va pregeta să sesizeze orice ilegalitate observată. Inițial am crezut că Apostol vrea să o mute pe Coțofană din spital în spital să radă penalii dar surse din ASSMB ne-au dezvăluit că niciun manager din cele 17 spitale nu a vrut să facă cerere prin care să solicite personal, așa cum le solicitase Apostol, singura care a percutat fiind managera de la Sf. Stelian, Teodora CIOLOMPEA  dar care nu a vrut-o la Oficiul Juridic că „avea cărțile făcute deja acolo”.

Apostol pune oameni pe funcții pentru care nu au pregătire

Pe Apostol nu-l interesează însă legislația și crede, în genialitatea sa manifestată printr-un vocabular de 100 de cuvinte, ascultă-i AICI exprimarea de nivel de portar, că fosta judecătoare va practica o meserie pentru care nu are calificarea necesară, așa cum au făcut dr.Pungă Antoaneta, cadru didactic la UMF, pusă șefă la CPU la Colțea și o secretară de grădiniță, Irina Pamfile, pusă șefă la Medicina Școlară.
Decizia lui Apostol a fost emisă imediat după ce Lavinia Coțofană, care a obținut statut de avertizor de integritate de la Parlamentul României după ce a dezvăluit ilegalități la Spitalului Gomoiu, a transmis un memoriu Primarului General Nicușor Dan și Directorului General Interimar al ASSMB, Vasile Apostol, în care devoala ilegalități descoperite în exercitarea atribuțiilor de serviciu la Spitalul Colțea. Memoriul ne-a fost furnizat de surse din Primăria Capitalei care ne-au declarat că majoritatea documentelor nu ajung la Nicușor Dan fiind oprite de funcționari pe circuitul documentelor.

Contactată de ziarul Curentul, Coțofană a refuzat să comenteze mutarea, memoriul și orice altceva legat de Spitalul Colțea, motivând că nu dorește să interfereze cu anchetele penale, promițând că imediat ce se va aprecia că declarațiile sale nu ar mai putea prejudicia cercetările, va face ample dezvăluiri.

Coțofană a descoperit recent că se vrea ca o bucata din Colțea să treacă gratuit la BOR

Coțofană a comunicat în avertizarea sa de luni, 8.11.2021: „În Spitalul Clinic Colțea documente extrem de importante nu s-au înregistrat iar altele au fost tocate din dispoziția fostului manager al unității sanitare, dr. Mircea Lupușoru.
Astfel, în data de 28.10.2021 am fost sunată în birou de un grefier de la Judecătoria Sector 3 București din dispoziția judecătorului investit cu soluționarea dosarului nr. 7429/301/2021, întrucât Spitalul Colțea nu a răspuns solicitărilor instanței începând cu data de 09.07.2021, dosarul având ca obiect dobândirea proprietății unei suprafețe de 704 mp și clădire 252 mp, aflate în curtea Spitalului Colțea de către Parohia Colțea.
Adresele instanței nu au fost înregistrate în unitatea sanitară, cu toate că instanța a transmis dovada de comunicare, iar Parohia Colțea și-a întemeiat acțiunea pe înscrisuri emise de managerul Lupușoru, în interesul Parohiei, prejudiciind instituția publică. Nu sunt îndeplinite condițiile uzucapiunii, iar această atitudine a fostei conduceri este de natură a diminua patrimoniul Primăriei Municipiului București.”, scrie Coțofană.

Apostol s-a asigurat azi că lasă Spitalul fără jurist pentru ca transferul să se facă fără opoziția Colțea.

Sesizările lui Coțofană au fost confirmate de controale

Coțofană a semnalat în mod repetat că „la Spitalul Clinic Colțea a acționat un grup infracțional organizat format în jurul fostului manager dr. Mircea Lupușoru. Acest grup încă acționează atât pentru ascunderea ilegalităților comise, cât și pentru conservarea privilegiilor.”

Coțofană a amintit în memoriul său că în luna mai a avertizat public Primăria Capitalei care a trimis Corpul de Control al primarului la Spitalul Colțea, verificările terminându-se cu un raport ce confirmă sesizările consilierului juridic: achiziții dublate, achiziții supraevaluate, încălcarea legislației privind organizarea concursurilor. Suplimentar celor sesizate de Coțofană, Corpul de Control a constatat ocuparea funcției de șef CPU de către Antoaneta Pungă, un medic care nu îndeplinea condițiile legale, fiind medic de medicină de familie, nu de urgență și care nu deținea nici măcar competență/atestat în medicină de urgență.
„Pentru ca respectivul medic să ocupe funcția s-au comis multiple falsuri, iar dr. Pungă a încheiat asigurare de malpraxis, inducând în eroare asiguratorul că ar fi medic de medicină de urgență și de ATI. Totodată, începând cu anul 2019 dr. Pungă a solicitat și conducerea unității sanitare a aprobat ca aceasta să presteze în cadrul contractului de administrare activitate medicală, pentru care nu deținea specializarea, neavând competență/atestat în medicină de urgență. La data de 29.10.2021 managerul unității sanitare a dispus încetarea contractului de administrare a șefei CPU, decizia fiind întocmită de subsemnata.
Corpul de control a stabilit persoanele vinovate pentru deficiențele constatate: fostul manager dr. Lupușoru și șefa Serviciului RUNOS, doamna Iuliana Panaghia. A solicitat și analizarea necesității cercetării disciplinare a persoanelor care formau Comisiile de organizare a concursurilor, aceleași mereu, care și constituie grupul de interese din jurul fostului manager, dr. Lupușoru Mircea.”, scrie Coțofană.

Fostul manager de la Colțea acuzat de secretară că a distrus documente

„Neînregistrarea documentelor de către Secretariatul Spitalului Colțea nu este un fapt singular, acesta fiind constatat în repetate rânduri de către subsemnata și actualul manager, dr. Paul Iordache. Secretara dr. Lupușoru, doamna Mariana Moga ne-a comunicat în repetate rânduri că documentele solicitate, de exemplu pentru a formula apărări în dosare, deși se regăseau înregistrate în registru, fizic nu se mai regăsesc, afirmând că au fost distruse sau luate de fostul manager dr. Lupușoru Mircea. În data de 05.11.2021, doamna Bocriș Gica, curierul unității sanitare, care împărțea biroul cu doamna Moga mi-a spus, în prezența  directoarei economico-financiar și a noii secretare, că în ultimele zile de mandat a fostului manager au fost tocate foarte multe documente, atât în secretariat, cât și în biroul managerului. Fostul manager era ajutat în astfel de acțiuni de secretara Mariana Moga și asistenta-șefă, doamna Caragescu Gabriela.

În data de 03 august 2021 a fost întocmit un proces-verbal, urmare a declarației șefei RUNOS, doamna Panaghia Iuliana, în care s-a consemnat faptul că din biroul subsemnatei au fost sustrase documente la ordinul fostului manager Lupușoru. Procesul-verbal a fost asumat prin semnătură de actualul manager, dr. Paul Iordache, în prezența căruia doamna Panaghia a făcut afirmația. Subsemnata am sesizat Corpul de control, până la această dată neprimind vreo rezoluție.”, a scris Coțofană.

În Spital au fost încheiate contracte de muncă fictive

Secretara fostului manager Lupușoru, doamna Moga Mariana, a fost și recompensată timp de 3 ani, din 22 octombrie 2018 până în 21 octombrie 2021 cu un contract de muncă fictiv, la Ambulatoriul pentru sportivi, unde nu a prestat nicio oră, fiind pontată în fals. Acest aspect a fost adus la cunoștința managerului și a subsemnatei la finalizarea contractului, în luna octombrie a.c. întrucât doamna Moga făcea presiuni pentru a fi prelungit. În mod evident l-am consiliat pe manager să nu prelungească respectivul contract întrucât nu era prestată nicio activitate.”, scria luni Coțofană. Miercuri era scoasă din funcție.

 

2 COMENTARII

  1. Precis acum vor aparea voci din institutia plina de analfabeti si neamuri de la coada vacii din Targoviste si tari de peste Prut care sa zica ca Cotofana ”e nebuna si nu trebuie bagata in seama” … Problema e ca pentru ei oricine le descopera ilegalitatile este catalogat ca nebun. Cand cineva scoate la iveala furturi si porturi pe pile precis e nebun

  2. Cum spunea Stefan Zeletin la 1905: „In tara magarilor nu este pedepsit magarul care face magaria ci magarul care o descopera!” Este mahnitor ca noul primar pastreaza si sprijina astfel de mujici politici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.