Home Dezvăluiri După ce a plătit fără efect lobby în SUA contra României, Emilian...

După ce a plătit fără efect lobby în SUA contra României, Emilian Schwartzenberg atacă DNA în presa românească

DISTRIBUIŢI

Urmărit internațional pentru fapte de corupție, Emilian Schwartzenberg , zis Mimi, fostul soț al Mihaelei Rădulescu este și ultima persoană care l-a văzut pe Codruț Marta înainte ca acesta să dispară fără urmă. Schwartzenberg a încercat în 2014 să acrediteze ideea că e persecutat de Guvernul României pentru că e evreu și totodată că i se limitează dreptul la liberă exprimare după cum reiese din documentele intrate în posesia noastră. Lobby-iștii din SUA sunt obligați de legea americană să declare toate contractele cu persoanele străine pentru care lucrează. Numele lui Emilian Schwartzenberg apare într-un astfel de raport din care reiese că ar fi plătit 40.000 $ pentru lobby pentru aspectele: „apartenența religioasă și libera exprimare, implicând Guvernul României”.
De o săptămână, o parte a presei din România publică o serie de documente date de Schwartzenberg, dovedind astfel că acesta are deplină libertate de exprimare, prin care omul de afaceri încearcă să atace DNA. Mimi e cunoscut ca un mincinos notoriu (vezi AICI  AICI și AICI) așa că povestioarele lui mai pot impresiona doar naivii cărora le spunea înainte de a fugi din România că e colonel Mossad sub acoperire, cunoscut fiind că agenții serviciului secret israelian sunt antrenați să poată rezista torturii pentru a nu-și dezvălui cumva această calitate.
Dar să rememorăm implicarea lui Schwartzenberg în dispariția lui Codruț Marta așa cum au relatat-o surse judiciare presei române.
În 21 mai 2012 Codruț Marta coboară din mașina condusă de șoferul său în apropierea sediului Realitatea TV, situat pe DN1, în nordul Capitalei. Îi spune acestuia să se plimbe prin oraș, pentru că urmează să se întâlnească cu un prieten și îi lasă în grijă telefoanele sale. Surse din anturajul lui Marta susțineau atunci că acesta s-ar fi întâlnit în seara de 21 mai cu Elan Schwartzenberg, la sediul Realitatea TV (televiziune pe care Elan susținea că o patronează).

Anchetatorii îi contrazic însă. Elan Schwartzenberg a fost într-adevăr ultima persoană care l-a văzut pe Codruț Marta. Nu s-ar fi întâlnit în sediul Realitatea, așa cum se bănuia inițial, ci într-o casă pe care Schwartzenberg o deține în aceeași zonă. Surse din anturajul celor doi au explicat că, la o săptămână de la dispariția lui Marta, criminaliștii ar fi recuperat din acest imobil al lui Elan Schwartzenberg resturile unui pahar cu amprentele lui Marta și cu urme de somnifer.

Informația a fost confirmată de surse judiciare, care nu au oferit însă amănunte legate de modul în care a fost recuperată această probă – considerată una dintre cele mai importante în dosar, alături de interceptări ale unor convorbiri și mesaje telefonice.

Sursele citate au explicat că primele astfel de mesaje i-ar fi fost transmise soției lui Codruț Marta, Andreea, pe telefonul mobil, imediat după dispariția fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Primul mesaj ar fi fost semnat de Codruț Marta și transmis de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, telefonul utilizat la transmiterea mesajelor a fost localizat în Monaco.

Emilian Schwartzenberg a fost audiat de procurori în acest caz pe 28 mai 2012, la mai puțin de 72 de ore după ce soția lui Codruț Marta a reclamat dispariția acestuia.

Câteva zile mai târziu, Emilian Schwartzenberg a părăsit România în direcția Israel, de unde dacă face un pas în afara țării e săltat de Interpol. E greu când îți vezi copilul doar dacă are chef Mihaela să-l trimită în Israel, în restul timpului puștiul fiind crescut în Monaco de iubitul acesteia Felix Baumgartner. Norocul copilului că sub influența lui Emilian, cine știe ce se alegea de el.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.