DISTRIBUIŢI
Spitalul Colentina
Mircea calin laza

Conflictul de la Spitalul Colentina s-a stins: cei doi neurochirurgi au plecat în mediul privat iar Gabriela Firea a adus un manager din Deva care a condus Spitalul Județean din localitate timp de patru ani, Mircea Călin Laza. Firea ni l-a prezentat triumfătoare: expert în achiziții publice și înalt funcționar public, ales personal de Duamna după „mai multe întâlniri și câteva interviuri”.
În realitate Laza a fost un mediocru absolvent în anul 1980 al Liceului Industrial nr. 2 din Deva, absolvind ulterior Facultatea de Metalurgie, unde concurenții erau atât de slab pregătiți încât în fiecare an rămâneau locuri neocupate în toamnă, deși subiectele la admitere erau foarte ușoare, motiv pentru care facultatea era numită „Metal și Urgie”. La 41 de ani, Laza a absolvit și o particulară de Drept la Arad, câștigând astfel admirația lui Firea care a mințit în CV ani de zile că a absolvit Științele comunicării la Universitatea București, în fapt ea absolvind secția de bibliotecari.
Fost PNList până vara trecută, migrat la ALDE împreună cu stăpânul său, Mircea Moloț, fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Călin Laza fentează legea și refuză să depună declarații de avere și interese de cinci ani încoace, așa cum reiese din răspunsul transmis Curentul de Spitalul Județean Deva. Totodată în termen de 30 de zile de la numirea sa din 7 septembrie la Spitalul Colentina, Laza avea obligația depunerii declarațiilor care nu apar însă afișate nici pe site-ul spitalului și nici pe site-ul ANI. Nici din funcția de director comercial al Combinatulu Energetic Hunedoara Laza nu și-a îndeplinit obligațiile legale.
Cu siguranță are multe de ascuns odată ce în februarie 2017 procurorii DNA au descins la Spitalul din Deva să ridice documente care vizează organizarea unor concursuri care au avut loc la spital începând din anul 2013 și dosarele pentru procedurile de achiziție din intervalul 2013-2017, când conducerea spitalului era asigurată de Mircea Călin Laza.
Și șeful lui Laza, Mircea Moloț a fost percheziționat de DNA pentru influențarea acordării de contracte preferențiale din bani publici la SC Apa Prod SA Deva unde chiar cabinetul de avocatură al soției lui Laza are contracte de reprezentare deși compania Apa Prod SA Deva are și propriii juriști. Presa locală susține că Laza deține mai multe firme private cu mari datorii la stat dar acesta nedepunând declarații de avere, a scăpat atenției inspectorilor de integritate.
Pe Firea nu a interesat-o acest aspect, iar Agenția Națională de Integritate e prea ocupată să găsească consilieri locali de pe la țară care sunt incompatibili cu săpatul în grădină pe persoană fizică. Autorizată sau nu!
Într-un articol viitor vă vom prezenta și cum protejează Agenția Națională de Integritate un mahăr din Ministerul Sănătății.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.