Acasă Actualitate Urmărit de DNA, șeful ASSMB a trimis-o pe basarabeanca Viorica Gumovschi peste...

Urmărit de DNA, șeful ASSMB a trimis-o pe basarabeanca Viorica Gumovschi peste Coțofană: fii atentă că ai copii

DISTRIBUIȚI

Director General interimar, adică fără concurs, de un an și nouă luni al Administrației Spitalelor și Serviciilor Municipiului București, Vasile Apostol, a lucrat înainte de ASSMB la DGASPC Dâmbovița. Pe 01.08.2017, Apostol a participat la un concurs pentru funcția de Director General Adjunct la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 3 Sud Muntenia, unde a fost respins cu nota 4,40. De la DGASPC, Apostol a plecat cu scandal, situație pe care o vom prezenta într-un articol viitor, la o firmă de pază din Târgoviște controlată de Petre Ionel, politician ALDE care, conform paginii sale de LinkedIn, ocupă de patru ani și două luni funcția de Vicepreședinte cu rang de Subsecretar de Stat la Agenția Natională Pentru Arii Naturale Protejate. Firma se numește Star Sistems Security SRL și de aici a fost detașat la ASSMB.
Apostol e un personaj coleric și căruia nu-i pasă de legislația pe care a încălcat-o în mod repetat: și-a adus toate neamurile din Dâmbovița disponibile în ASSMB sau prin diverse spitale aflate în coordonarea sa, detalii AICI și AICI, a detașat și delegat pe funcții de conducere persoane fără a fi îndeplinite condițiile legale, detalii AICI și AICI, a cerut managerilor spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei să încheie contracte de prestări servicii din cele mai diverse cu firme din Dâmbovița detalii AICI, și-a luat două locuințe sociale într-o clădire de lângă Hilton unde a scuipat și înjurat locatarii, detalii în articolul „Băga-mi-aș p***-n rasa voastră!” și multe alte neghiobii și/sau escrocherii.
În urma unei sesizări oficiale transmise către DNA, procurorii au început urmărirea penală în personam ceea ce pe Apostol l-a făcut să-și piardă complet controlul. Convins fiind că autoarea sesizării este fostul ofițer SRI și fostă judecătoare, Lavinia Coțofană, care ocupă funcția de consilier juridic la Spitalului Colțea, fiind angajată în cadrul Serviciului Suport Spitale din ASSMB, Apostol a încercat să pornească o cercetare disciplinară pentru Coțofană, pe motiv că aceasta, din poziția de consilier juridic al Spitalului Colțea, reprezintă Spitalul Colțea în instanță fără aprobarea scrisă a lui Apostol și a directoarei juridice Nicoleta Ivanovici, adusă ilegal de la Primăria Corbii Mari, și ea suspectă la DNA. Desigur că motivul este stupid pentru că  singurele două condiții ca un consilier juridic să poată pleda în instanță sunt înscrierea pe tabloul consilierilor juridici și întocmirea unei delegații de reprezentare pe formular tipizat semnată de managerul spitalului, ambele condiții fiind îndeplinite de Coțofană, verificarea făcându-se la fiecare termen de către instanță.

Ulterior demarării închipuitei cercetări discipinare, Apostol a trimis-o pe Gumovschi Viorica, șef Serviciu Suport Spitale în cadrul ASSMB, la Spitalul Colțea în birou la Coțofană.

Gumovschi, mimând sentimente de afecțiune pe care le-ar avea față de Coțofană și familia acesteia, și-a exprimat opinia că i-ar părea foarte rău ca fosta sereistă să pățească ceva în cazul în care problemele penale ale lui Apostol nu vor înceta. Basarabeanca i-a vorbit lui Coțofană despre ce pierderi ar putea avea, făcând referire și la copiii pe care îi are de crescut. Deși Gumovschi a încercat să vorbească cât mai încet, discuția s-a purtat de față cu colega de birou a lui Coțofană.

Ulterior, Coțofană a mers la sediul ASSMB și în biroul lui Apostol i-a reproșat acestuia că a trimis-o pe Gumovschi să o amenințe folosindu-se de numele celor două fete de 12 și 14 ani pe care aceasta le are.

Apostol a început să țipe, negând totul și a chemat-o, la cererea lui Coțofană pe Gumovschi care, nonșalantă, a recunoscut în prezența Paulei Bălan, șefa Direcției RUNOS și a Nicoletei Ivanovici, Directorul Direcției Juridice, că i-a spus să aibă în vedere că are două fete, susținând însă că nu era amenințare.

Nu excludem posibilitatea ca dincolo de Prut vorbele acestea să fie doar o mângâiere dar pe aici, lucrurile nu stau așa, iar Coțofană știa în momentul proferării amenințărilor că Gumovschi e originară din Republica Moldova.

Felul cum Gumovschi a ajuns în ASSMB este necunoscut, pe site-ul instituției figurând doar un concurs din decembrie 2018 prin care aceasta dorea la aproape 40 de ani să devină debutantă, concurs la care a fost respinsă.

Coțofană a depus plângere penală pentru amenințare împotriva lui Gumovschi și Apostol și a solicitat în același timp protecție pentru ea și familia ei.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Mare (R) Om, mare caracter. De unde are acest individ atata tupeu sa se foloseasca de oamenii din subordine pentru a face amenintari?. Alo DNA- ul pe unde umbla? Domnul primar Nicusor stie de toate prostiile pe care le nascoceste acest individ? Oare o institutie platita din banul public( primaria) nu poate dispune cercetarea faptelor acestui individ? D le Tomescu ( mare responsabil pt Assmb) nu vedeti nimic din ce se intampla acolo in patria mafiotilor?( e doar gradina dumneavoastra). Legat de acest caz al d nei Gumovschi, de ce nu se cerceteaza cum a ajuns aceasta la sefia serviciului de suport spitale? Oare nu se poate numi un adevarat director pentru aceasta institutie care are si elemente bune? Chiar este nevoie de acest individ care urla si jigneste? Domnilor responsabili de activitatea acestei institutii subordonate primariei, luati atitudine si faceti evaluare pentru toti angajatii de la mare la mic si invers cat mai curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.