Home Social Arșinel are un apartament într-o vilă din Cotroceni ca revoluționar cu merite...

Arșinel are un apartament într-o vilă din Cotroceni ca revoluționar cu merite deosebite deși nu s-a remarcat prin nimic în 1989

DISTRIBUIŢI

Alexandru Arșinel e un artist în viața politică românească încă din anii 80. Revoluția l-a prins în funcția de secretar de partid la Teatrul de Revistă. Imediat, Arșinel s-a dat cu poporul punând umărul la dărâmarea comunismului, la clădirea căruia ajutase din tinerețe. Astfel, Arșinel beneficiază de toate avantajele posibile pentru un revoluționar printre care o pensie de „erou” de 2.693 lei și un apartament de lux în Cotroceni cumpărat prioritar de la stat. Bine conexat, Arșinel încasează la 78 de ani, 26.853,5 lei lunar și a benefeciat și de un transplant preferențial de rinichi fără să facă nicio zi de dializă.

Conform declarațiilor sale de avere, Arșinel are trecute în declarația de avere patru case de vacanță la Sinaia, 2 Mai, Dolhasca și Crevedia.
Pentru că e revoluționar care „s-a remarcat prin fapte deosebite în lupta pentru victoria revoluţiei”, Arșinel nu plătește nici impozite pe cele patru case de vacanță și nici pe apartamentul din Cotroceni.
Arșinel e contestat de Jan Ciochină, preşedintele Asociaţiei „Radio Libertatea 22“:  „Arşinel e un impostor, n-a avut nicio treabă cu revoluţionarii care au ocupat clădirea Radioului. A fost adus de acasă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, a fost băgat pe o uşă din spate şi a vorbit câteva minute pe post. După aceea a plecat acasă. Nu se poate spune că a avut rol determinant“.

Întrebat în 2015 cum explică faptul că este contestat de Asociația „Radio Libertatea 22”, Alexandru Arşinel s-a apărat: „E treaba lor dacă m-au contestat, sunt oameni şi oameni. Eu am fost primul care am vorbit din balconul de la Radio. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor. Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă“. Și noi vrem să se știe că nu toți cei care au fost la baricada de la Inter sau la Timișoara începând cu 16 decembrie și-au luat certificat de revoluționar. Eroismul nu e de vânzare, Arșinele!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.