Acasă Dezvăluiri Procurorii DNA au făcut percheziții și la ASSMB

Procurorii DNA au făcut percheziții și la ASSMB

DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, joi, la sediul Primăriei Municipiului București, chiar înainte ca edilul-șef Nicușor Dan să susțină o conferință de presă pe tema grevei de la STB.
„DNA face percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente. Da, fac o percheziție. Nu știu. Au ajuns la mine la birou, au spus că vor să facă o percheziție. Eu le-am spus că plec la o conferință de presă. Mi-au spus că au mandat de ridicare documente”, a declarat Nicușor Dan, în timpul conferinței, când a fost întrebat de jurnaliști despre acțiunea procurorilor anticorupție.
Primarul general a precizat că această acțiune a procurorilor DNA are legătură cu departamentul de resurse umane al instituției, fără a oferi alte detalii. Potrivit DNA, perchezițiile au loc într-o cauză penală „ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021. În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a precizat DNA, într-un comunicat.
A doua instituție publică percheziționată s-a dovedit a fi Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic dar a treia nu a fost identificată până azi, informația că ar fi vorbadespre Administrația Cimitirelor, dovedindu-se a fi falsă.
Surse din interiorul ASSMB ne-au declarat cp a treia instituție percheziționată pentru angajări ilegale a fost Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, condusă de Vasile Apostol, adus în instituție prin detașare de la o firmă de pază din Târgoviște în mandatul Gabrielei Firea și menținut în mod inexplicabil în funcție de primarul Nicușor Dan.

În luna decembrie, Procurorul Șef al DNA anunța că unul din obiectivele instituției e combaterea corupţiei din sănătate „Desigur că unul dintre obiectivele noastre este să combatem corupţia din mediul sănătăţii, pentru că sunt foarte mulţi bani investiţi şi este pericolul ca aceşti bani publici să fie deturnaţi în alte scopuri decât scopurile pentru care au fost alocaţi. În Direcţia Naţională Anticorupţie există şi alte dosare, în care sunt cercetate persoane cu diferite funcţii în domeniul sănătăţii” declara Crin Bologa pentru ADEVĂRUL
Ziarul Curentul a dezvăluit de-a lungul timpului multiplele ilegalități comise de rasistul Vasile Apostol. Citește și

„Băga-mi-aș p***-n rasa voastră!”

Încă un „animal politic”: Directoarea Juridică din ASSMB, caz la indigo după cel al chelneriței angajate la Apele Române

Fostă secretară la o grădiniță, Irina Pamfile, Directoarea Medicinei Școlare din București, nu îndeplinește condițiile de studii

Cum și-a adus Apostol în ASSMB tot neamul din Dâmbovița: soacra, cumnata, verișorii și nepoții.

AUDIO- Directorul General al ASSMB enervat de rezerviștii din SRI 

Manevră în desfășurare la Spitalul Obregia pentru a-l definitiva prin transfer la ASSMB pe șeful Biroului de Presă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.