DISTRIBUIȚI

Scanarea carnetelor de muncă a fost o operațiune inutilă, copiile acestora fiind inutilizabile așa că în continuare persoanele care ies la pensie depun în original carnetul de muncă la Casa de Pensii care emite deciziile. Deoarece legislația privind pensiile este într-o continuă schimbare și salariații sunt adesea neinformați, ne-am adresat Casei Naționale de Pensii cu trei întrebări:

1. După emiterea deciziei de pensie pentru limită de vârstă de câtre Casa de Pensii de Sector, proaspătul pensionar se poate prezenta în vederea ridicării carnetului de muncă în original sau acesta rămâne în arhivele dvs.?
2. Dacă se returnează originalul carnetului, în ce timp se poate prezenta pensionarul pentru ridicare ( de la emiterea deciziei de pensie) și la ce Casă de Pensii (a muncipiului București sau cea de Sector)?
3. Există un formular de cerere privind returnarea?

Cu operativitate, ni s-a răspuns oficial: După ce a fost emisă și comunicată o decizie de pensie, pensionarul se poate prezenta la casa locală de pensii care a emis decizia, personal sau prin reprezentat desemnat prin procură specială, în vederea ridicării carnetului de muncă. La cererea pensionarului, carnetul se pota transmite și prin poștă. Pentru ridicarea carnetului de muncă nu există un formular tip pentru restituire, pentru că restituirea se face doar pe baza semnăturii de primire a carnetului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.