Home Actualitate E oficial: Concursul pentru funcția de manager la IC Fundeni s-a anulat....

E oficial: Concursul pentru funcția de manager la IC Fundeni s-a anulat. Vezi întrebările trimise candidaților

DISTRIBUIŢI

Consiliul de Administrație al IC Fundeni a decis anularea concursului ce trebuia să aibă loc mâine la ora 10 pentru ocuparea funcției de manager al Institutului Clinic Fundeni. În fața comisiei de concurs condusă de controversata Gabriela Angheloiu, cei patru candidați admiși ar fi trebuit să-și susțină proiectele de management. Din comisie mai făceau parte Dr. Corneliu Toader și Prof.Dr. Dan Mircea Enescu. Astăzi însă, din motive personale, profesorul Enescu s-a retras din comisie. La prezentarea de mâine urma să participe și presa și să adreseze întrebări candidaților. Întrebările au fost trimise de jurnaliști, în avans, comisiei de concurs, conform regulamentului. Din partea ziarului Curentul, acestea au fost:

„Întrebări pentru cei 4 candidați:

1.Daca un medic acuzat de malpraxis, primeste prin justitie pedeapsa de a plati un milion de euro, care sunt masurile luate de manager, cat va acoperi spitalul din diferenta de valoare de peste valoarea politei de malpraxis individuale, din ce fonduri?
2. Daca un pacient face reclamatie la manager cu privire la numarul excedentar de paturi dintr-un salon, care sunt masurile in ordinea prioritatii pe care trebuie sa le ia managerul pe plan administrativ, medical si de relationare?
3. a)Daca toata sectia de ATI este inchisa de DSP pentru aparitia unui focar de Clostridium, care sunt masurile in ordinea importantei pe care trebuie sa le ia un manager?
b) Daca pana la stingerea acestui focar, care tine inchisa toata sectia ATI, va dura o luna, ce masuri va lua managerul, avand in vedere ca activitatea chirurgicala va fi complet oprita, nu vor mai fi decontari, cum va desfasura activitatea financiara, fara decontarile dintr-o luna?
4. Se stie ca programul chirurgical in Blocul Operator al Sp. Fundeni depaseste ora la care medicii trebuie sa plece de la programul de zi. Cum sunt decontate orele suplimentare?
5. a) Cum au fost acoperite la Fundeni orele suplimentare, dpdv legal, ale medicilor specialisti, cand s-a desfasurat un transplant hepatic?
b) Cum au desfăsurat medicii rezidenti de la Fundeni activitate suplimentara medicala la transplantul hepatic si cum au fost platiti?
c) Cum veti acoperi orele suplimentare, dpdv legal, ale medicilor specialisti, cand se va desfasura un transplant hepatic?
d) Cum vor desfăsura medicii rezidenti de la Fundeni activitate suplimentara medicala la transplantul hepatic si cum vor fi platiti?
6. Noua tendinta in managementul sanitar este identifcarea surselor de risipă si pierderi ceea ce duce la optimizare. Detaliati cinci surse de risipa majore indentificate si detaliati mecanismele de control si optimizare pe care o sa le aplicati?
7. a) Rezultatele investigatiilor unui pacient urmarit in spital sosesc cel mai devreme in ziua urmatoare, deci medicul nu poate finaliza o eventuala internare de zi si atunci recurge la internari fictive de 48 de ore, ilegale, practicate in toate spitalele, dar nesanctionate. Cate astfel de internari de 48 de ore, pentru investigatii, au fost decontate intr-un an in Spitalul Fundeni?
b) Cum ar putea sa fie inlocuite in mod inteligent si profitabil eventualele internari fictive (ilegale, dar profitabile) din Spitalul Fundeni cu internarile de zi (legale, dar neprofitabile si irelevante)? Dorim răspuns chiar dacă astfel de internări fictive nu au fost contorizate statistic.
8. Vă rugăm să enuntati, pe scurt, ce rezultate manageriale aveti fiecare dintre dvs. pana acum? (maxim trei, cele mai importante).
9. Ce credeti ca se poate schimba, in bine, in conditiile actualei legislatii care pare ca blocheaza orice initiativa a unui manager de spital?”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.